StoryEditorOCM
SplitOLAKŠANJE VOZAČIMA

Grintavi Splićani mogli bi se poprilično iznenaditi, ovo se ne događa često; radovi na ulazu u grad završit će točno na planirani dan! Jedna stvar je posebno zanimljiva

Piše Split SD
29. studenog 2022. - 14:41

Kada su prije 14 mjeseci započeli radovi na izgradnji Zapadne rampe na ulazu u naš grad, na križanju Ulice Zbora narodne garde i Domovinskog rata, standardno grintavi Splićani su očekivali kako će radovi trajati vječno, kako će privremena rampa postati stalnom, a gužve u prometu biti nesnošljive. Ništa se od toga nije dogodilo.

image
Vojko Bašić/Cropix

Za početak je privremena rampa koja se iz smjera Solina blago odvaja prema Mertojaku uspjela smanjiti gužve, a onda se dogodilo da se ugovoreni radovi dovršavaju u planiranom roku.

Šok i nevjerica. Ali je tako. Petog dana prosinca sve će biti gotovo, što se građevinskih radova tiče, a tada će se, u etapama, do 10. prosinca uklanjati privremena rampa.

Olakšat će to život svim vozačima.

image
Vojko Bašić/Cropix

O 450 metara dugom gradilištu, vrijednom 33.9 milijuna kuna, na kojem su "Colas Hrvatska" i "Degal-tehnika" izgradili nadvožnjak, podvožnjak i četiri potporna zida, govorio nam je glavni inženjer gradilišta Ivica Lizatović.

- Nema svečanog otvaranja, promet će se puštati u fazama. Sada je u tijeku asfaltiranje habajućeg sloja. Nakon toga slijede radovi postavljanja horizontalne i vertikalne signalizacije, potom se stavlja prometna oprema (odbojne ograde) i hortikulturno uređenje. Sve navedeno će biti gotovo do 5. prosinca - kazuje nam inženjer Lizatović iz "Colasa".

Nakon uređenja slijedi uklanjanje privremene rampe, dok će se istovremeno sanirati donji dio rampe postvljanjem novog asfaltnog zastora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. ožujak 2023 09:41