StoryEditor
SplitSIVA ZONA

Gradu Splitu potvrđeno da se ovlaštenje brokerske tvrtke ‘Rheos‘ odnosi samo na Banovinu! Ministarstvo gospodarstva ipak zagovara javni poziv

Piše A.F.
25. listopada 2021. - 17:21

Gradska vlast na temelju kako kažu "dosadašnjih pozitivnih iskustava' i ovlaštenja koje brokerska tvrtka "Rheos" ima vezano za Banovinu želi proširiti suradnju s njima.

Podsjetimo, prošlog tjedna pisali smo da Grad želi da "Rheos" bude jedini posrednik za osiguranje cjelokupne gradske imovine i tvrtki u vlasništvu Grada Splita, čije su police vrijedne otprilike 15 milijuna kuna.

Iako je gradonačelnik Ivica Puljak prošlog tjedna ponavljao kako odnos s brokerima Grad Split neće koštati ništa, nekoliko smo puta postavili pitanje zbog čega se nije dopustilo i ostalim tvrtkama da konkuriraju "Rheosu".

Prema prepisci u čijem smo posjedu, Katarina Nataša Merćep, voditeljica gradskog Odsjeka za javnu nabavu izvijestila je dogradonačelnika Antonija Kuzmanić, da su joj iz Ministarstva gospodarstva kazali da se postojeće ovlaštenje koje tvrtka "Rheos" ima odnosi samo za Grad te kako bi se trebalo potpisati novo za objedinjenu nabavu.

Istaknula je kako se Zakon o javnoj nabavi ne primjenjuje za brokere te kako je ova tema upala u sivu zonu, ali kako ne bi bilo loše objaviti nekakav poziv da budu transparentni.

Upravo su novinari Slobodne Dalmacije prošlog tjedna ukazivali da se ne može tek tako ovlaštenje primijeniti i na sve gradske tvrtke, što je u prepisci u čijem smo posjedu, potvrdilo i Ministarstvo gospodarstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. srpanj 2022 20:13