StoryEditor
Split‘FARSA EVOLUIRA‘

Gradski vijećnik optužuje Puljka da se ponaša poput Bandića: ‘Firmi Rheos omogućio je da na račun gradske imovine ostvaruje milijunske prihode‘

Piše I.B.
19. listopada 2021. - 22:59

Gradski vijećnik Ante Franić u priopćenju koje je uputio javnosti prozvao je graonačelnika Ivicu Puljka za pogodovanje tvrtki Rheos koja bi, kako stvari stoje, trebala postati jedini posrednik za osiguranje cjelokupne gradske imovine i tvrtki u vlasništvu Grada Splita.

Kako doznajemo, direktori nekih gradskih firmi ranije danas su dobili spomenuti dokument na potpis, a prilažemo ga niže.

image
Privatna Arhiva

Priopćenje Ante Franića prenosimo u cijelosti:

- Nakon Puljkove recentne farse s javnim pozivima i javnim natječajima kojima je gradonačelnik na neviđen način, a samo radi vlastitog PR-a, prevario preko 500 splitskih intelektualaca koji su mu poslužili samo kao alibi, Puljkova farsa evoluira u korupciju i trgovanje utjecajem - napisao je Franić pa nastavio:

Nevjerojatna je odluka Gradonačelnika i njegovih suradnika da od svih direktora gradskih tvrtki i Ravnatelja javnih ustanova mailom zatraži potpis kojim se ovlašćuje tvrtka Rheos d.o.o., kao jedini posrednik za osiguranje svih vrsta rizika kod osiguravajućih društava, a koji će posredovati u osiguranju cjelokupne gradske imovine i svih tvrtki u vlasništvu grada Splita - napsao je.

Procijenjena vrijednost polica osiguranja za cjelokupnu gradsku imovinu i imovinu tvrtki u vlasništvu grada Splita je cca. 15 milijuna kuna, čime je Gradonačelnik omogućio privatnoj tvrtki Rheos d.o.o. da ostvari prihod od provizije u iznosu od 2 milijuna i 250 tisuća kuna.

Ovaj potez gradonačelnika je nezabilježen način zlouporabe položaja i ovlasti, trgovanja utjecajem i nezakonitim pogodovanjem na kojemu bi mu zavidio i pok. Milan Bandić.

U situaciji kad je deficit gradskog proračuna 130 milijuna kuna, a većina gradskih tvrtki posluje s minusom, jednostavnim proširenjem djelatnosti moglo se omogućiti da npr. gradska tvrtka Stano-uprava d.o.o. obavlja i brokerske poslove u osiguranju za cjelokupnu gradsku imovinu, čime bi prihod od 2 milijuna i 250 tisuća kuna pripao gradskoj tvrtki umjesto privatniku kojeg je Puljak odredio očito s nekom vrstom interesa koju bi DORH trebao ispitati - zaključio je Franić.

item - id = 1136390
related id = 0 -> 1145855
related id = 1 -> 1145776
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2021 08:58