StoryEditorOCM
SplitSVIJET BRZIH PROMJENA

Gradonačelnik Ivica Puljak sudjelovao na panel raspravi o mladima: Ne dajte da vas netko plaši budućnošću! Svijet će biti sve bolji

Piše PSD
12. studenog 2021. - 12:37

- Svijet će biti sve bolji i taj svijet pripada – mladima. Na nama starijima je da mladim generacijama pružimo mogućnosti da sudjeluju u stvaranju tog boljeg svijet i budućnosti prepune optimizma.

Mladi, ne dajte da vas netko plaši budućnošću – poručio je to splitski gradonačelnik Ivica Puljak sudjelujući danas u panel diskusiji na temu mladih i budućnosti rada u Europi koja se odražala u Centru za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata.

Govoreći o izazovima razvoja suvremenog društva, Europe i svijeta, gradonačelnik je kazao kako današnje generacije svjedoče čovječanstvu brzih promjena.

- Živimo u svijetu brzih promjena, novih tehnologija, zelenih energija…. Čekaju nas izazovi rješavanja nekih ključnih pitanja budućnosti kao što su klimatske promjene i suživota sa tehnologijom i umjetnom inteligencijom. Mlade ljude moramo ohrabriti da sudjeluju u tim promjenama i pruže najbolje od sebe.

image
Grad Split

Upravo će oni kreirati svijet budućnosti, jer, bez dileme, današnji mlade generacije su bolji ljudi i bolje su obrazovani nego što smo mi stariji. I zato, moj pogled na mlade generacije koje hrle u budućnost pun je optimizma – istaknuo je gradonačelnik Puljak.

Pozdravne riječi uputili su i zamjenik župana Ante Šošić te rektor splitskog Sveučilišta Dragan Ljutić istaknuvši kako je budući Tehnološki centar na Dračevcu važna karika snage Splita budućnosti i generacija koje dolaze.

image
Rektor Dragan Ljutić
Grad Split

Videoporukom okupljenima su se, između ostalog, obratile i potpredsjednica EU Komisije Dubravka Šuica i europarlamentarka Sunčana Glavak.

Panel o mladima i budućnosti rada održava se u partnerstvu Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj i Sveučilišta u Splitu, Hrvatskog sabora, Hrvatske zajednice županija, Grada Splita, Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj te Europe Direct centra u Splitu.

image
Grad Split
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2023 07:02