StoryEditor
SplitPOČINJE ADAPTACIJA

Grad traži izvođača za novi prostor Centra za autizam

Piše Merien Ilić
14. veljače 2020. - 14:40
Prostor u prizemlju nebodera u Ulici sedam Kaštela 8

Grad Split objavio je natječaj za izvođača građevinsko-zanatskih i instalaterskih radova, te nabavu opreme za rekonstrukciju prostora Centra za autizam u Ulici sedam Kaštela.

Vrijednost ugovora je 2,25 milijuna kuna, uz trajanje od četiri mjeseca, a rok za dostavu ponuda je 4. ožujka.

Riječ je o novoj lokaciji na nekadašnjem državnom, a sada gradskom prostoru, površine 130 kvadrata, u koji će useliti djelatnici i korisnici Centra za autizam, koji sada djeluje u Rendićevoj. Centar pohađa 60-ak učenika u 14 odgojnih skupina, a novi prostori trebali bi biti adekvatni za njihove potrebe.

U prizemlju postojeće zgrade u Ulici sedam Kaštela derutni prostor nekadašnjeg kafića adaptirat će se kao dnevni polivalentni prostor za korisnike Centra, dok su sa stražnje strane planirani servisni prostori, kuhinja s blagovaonicom, spremišni i sanitarni prostori. Otvoreni polivalentni prostori koristit će se za program radnog osposobljavanja i organiziranog provođenja slobodnog vremena korisnika, a dio i za njihov kreativni rad. Prostorije će biti opremljene potrebnim inventarom koji uključuje zonu za odmor, specijalnu ljuljačku i vreće za sjedenje, kao i prilagođeni wc, dok će vanjska terasa služiti kao mjesto za sjedenje i odmor.

#SPLIT#CENTAR ZA AUTIZAM

Izdvojeno