StoryEditor
Splitvelik potencijal

Grad Split započeo proceduru postupka nabave za radove na revitalizaciji Botaničkog vrta

Piše Milena Budimir
2. lipnja 2020. - 10:50

Grad Split započeo je proceduru postupka nabave za radove na revitalizaciji Botaničkog vrta u sklopu projekta „Marjan 2020. - brdo prošlosti, oaza budućnosti“.

Nacrt Dokumentacije o nabavi i Troškovnik zajedno s popratnom dokumentacijom su objavljeni, tako da su otvoreni na prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima, sve do 8. lipnja 2020. godine do 12 sati.

Procijenjena vrijednost nabave iznosi 9.100.000,00 kuna (bez PDV-a), a sve informacije o postupku savjetovanja nalaze se na mrežnim stranicama grada.

Botanički vrt na Marjanu danas čine staklenici i građevine (glavna zgrada, dva pomoćna objekta i niz priručnih spremišta) te velike zelene površine, od kojih je manji dio uređen kao prezentacijski arboretum, dok je većina neiskorištena.

S obzirom na to da je većina građevina u izuzetno trošnom stanju, s nizom vidljivih oštećenja, Grad je odlučio uz pomoć EU sredstava izvršiti integralnu obnovu cijelog sklopa.

Planira se revitalizacija botaničkog vrta, koja je podijeljena u logičke cjeline: sanacija i obnova postojećih građevina, sanacija i obnova šetnica, preuređenje poljske kućice u suvenirnicu s pristupnom stazom, izgradnja sjenica i uređenje pripadajućeg krajobraza, izvedba „botaničkih skala“ te nabava i sadnja biljaka.

Cilj ovog projekta je vratiti vrtu stari sjaj te ga pretvoriti u mediteranski botanički vrt s autohtonim i kultiviranim ukrasnim, ljekovitim, aromatskim, endemičnim i začinskim biljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. srpanj 2021 13:30