StoryEditorOCM
SplitRASPISAN NATJEČAJ

Grad Split traži ‘nadzornike‘ i ‘upravitelje‘ za gradske tvrtke i ustanove. Uvjeti su jako strogi, uvjerite se sami

Piše SPLIT SD
14. ožujka 2023. - 12:38

Na službenoj stranici Grada Splita raspisan je natječaj za članove upravnih vijeća i nadzornih odbora gradskih tvrki i ustanova. Oni koji udovoljavaju uvjetima mogu postati članovima upravnih vijeća ili nadzornih odbora i kontrolirati rad sljedećih gradskih ustanova -  Parkova i nasada, Lovrinca, Stano-uprave, Prometa, Split parkinga, Vodovoda i kanalizacije, Čistoće, Splitske obale, Žnjana, Javne ustanove Športski objekti Split, Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan, Ustanove za zapošljavanje, rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom "DES", Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, dječjih vrtića Radost, Grigor Vitez, Cvit Mediterana, Marjan, Regionalne veletržnica, Lučke uprava Split, EKO Kaštelanskog zaljeva, Zračne luke Split, Centra za profesionalnu rehabilitaciju Split, Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita, te Košarkaškog kluba Split.

image

Upravna zgrada "Vodovoda i kanalizacija"

Duje Klarić/Cropix

Uvjeti koji se moraju zadovoljiti su završen diplomski sveučilišni ili stručni studij ili viši akademski stupanj, te najmanje pet godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima u struci,

Nadalje, članovi nekog trgovačkog društva, izvršni direktori, članovi uprave ili članovi nadzornog, odnosno upravnog odbora ne smiju biti pravomoćno osuđeni na naknadu štete društvu ili njegovim vjerovnicima, zatim da se kao fizička osoba ne bave poslovima iz poslovanja ustanove, odnosno da se tim poslovima ne bavi pravna osoba čiji su oni članovi, izvršni direktori, članovi uprave ili članovi nadzornih odbora, da članstvom u nadzornom odboru ili upravnom vijeću ne bi došli u sukob interesa

Ne smiju imati ograničenja utvrđena člankom 255. i 436. Zakona o trgovačkim društvima, biti osuđeni za kazneno djelo protiv Republike Hrvatske, za kazneno djelo protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom za kazneno djelo protiv spolne slobode i spolnog ćudoređa, za kazneno djelo protiv života i tijela te za drugo kazneno djelo za koje joj je izrečena bezuvjetna kazna zatvora, osim ako nije nastupila rehabilitacija po posebnom zakonu, da ne podliježu pravnim posljedicama osude iz članka 13. Zakona o sportu i da nemaju druga ograničenja utvrđena člankom 38. Zakona o sportu, da nisu osoba protiv koje je započeo kazneni postupak za kazneno djelo za koje se postupak pokreće po službenoj dužnosti.

image

Dječji vrtić More, DV Cvit Mediterana.
 

Vladimir Dugandžić/Cropix

Prijave se podnose isključivo online putem. Obrazac za prijavu dostupan je na službenoj stranici gradske uprave, a uz njega je potrebno dostaviti životopis, motivacijsko pismo, dokaz o stručnoj spremi i dokaz o radnom iskustvu. Rok za prijavu je do 29. ožujka do ponoći. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2023 19:52