StoryEditor

GRAD SPLIT SPREMA BOŽIĆNICE Penzionerima i nezaposlenima bon od 400 kn

Piše PSD.
8. prosinca 2010. - 13:00
Unatoč problemima s punjenjem proračuna, gradonačelnik Željko Kerum odlučio je i ove godine, kako doznajemo, podijeliti božićnice umirovljenicima i nezaposlenim osobama, za što će se iz gradske blagajne izdvojiti oko 28 milijuna kuna.

Iako u Banovini ne žele govoriti o ovoj temi, pravdajući se kako konačnu odluku o tome mora donijeti Gradsko vijeće na idućoj sjednici, kako doznajemo, oko 50 tisuća umirovljenika i 17 tisuća nezaposlenih Splićana pred blagdane bi trebalo od gradske uprave na dar dobiti bon u iznosu od 400 kuna, kojega će moći po svom izboru potrošiti u nekoj od prehrambenih trgovina na području grada.

Novčana naknada

Podsjetimo, lani je Grad također umirovljenicima dao božićnice, i to u novcu, a iznosi su bili podijeljeni na nekoliko kategorija, ovisno o visini mirovine.

Dijelilo se tako 400, 600 i tisuću kuna. Građani koji su ostali bez posla te su evidentirani na Zavodu za nezaposlene također su od Kerumove vlasti već jednom dobili jednokratne novčane naknade, i to prije Uskrsa, u iznosu od 500 kuna.

Budući da nam u gradskoj upravi nisu željeli komentirati na koji način će se osigurati potreban novac za financiranje bonova, dok se ta odluka ne izglasa na Vijeću, vijećnici oporbenih stranaka Keruma su tako opet optužili za demagogiju i kupovanje glasova.

- Mislim da je to demagoški potez aktualne vlasti koja želi za male pare dobiti velik broj glasova od socijalno ugroženih građana.

Osobno nemam ništa da Grad pomogne onim ljudima kojima je to potrebno, pogotovo pred blagdane, ali ima umirovljenika kojima ta pomoć ne treba, jer imaju visoka primanja, dok s druge strane postoje kategorije građana kojima bi ti bonovi značili puno više.

Recimo, građani koje rade, a ne primaju plaću. Ne znam još hoću li glasovati za božićnice - mišljenje je Joška Dvornika (HNS).

Vijećnici SDP-a nisu odgovarali na naše pozive, dok drugi nisu željeli komentirati namjeru Grada da isplati božićnice umirovljenicima i nezaposlenima dok je ne vide crno na bijelo.

leo kovačić

‘Blagajnu dati kriznom stožeru’

Sanja Bilač, gradska vijećnica iz redova HDZ-a, bila je oštra u komentaru o Kerumovoj namjeri da osiguran novac za božićnice umirovljenicima i nezaposlenima:.

- Dosta je Željka Keruma! Njegov nerad, neodgovornost i bahatost u upravljanju gradom i proračunskim novcem trebaju opravdanje u javnosti ili barem skretanje s te teme.

Pozivam gradonačelnika da iz svojih uspješnih tvrtki isplati taj novac za božićnice, a gradsku blagajnu prepusti “kriznom stožeru” da spasi što se spasit da - poručila je Bilač.


item - id = 119007
related id = 0 -> 1134056
related id = 1 -> 1133916
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. listopad 2021 19:25