StoryEditorOCM
Split‘URBANISTI SU POGRIJEŠILI‘

Grad Split se žalio na vlastiti upravni odjel. Razlog? Nije htio izdati dozvolu za pristupnu cestu budućeg trgovačkog centra ‘Kaufland‘ na Poljičkoj

Piše Sandi Vidulić
15. ožujka 2021. - 08:32
Uz Poljičku na Trsteniku, istočno od upravne zgrade propalog “Uzora”, predviđen je neboder u kojem bi trebao biti i hotel Nikola Vilić/Cropix

Da su potrebne izmjene i dopune GUP-a, jer nije usklađen sa zakonima i međusobno je proturječan, može se u posljednje vrijeme čuti od strane arhitektonske struke i od politike.

No, u međuvremenu, takav GUP služi kao okvir za izdavanje građevinskih dozvola i onda kad nije u suglasnosti s prostornim planovima nižeg reda na području Splita.

Svježi primjer dolazi nam iz Gradskog kotara Trstenik, a riječ je o pristupnoj prometnici za još neizgrađeni prodajni centar "Kaufland" s priključcima na Poljičku cestu i Velebitsku ulicu. Upravni odjel za prostorno planiranje, uređenje i zaštitu okoliša odbio je 30. studenoga 2020. izdati građevinsku dozvolu za pristupnu prometnicu koja bi služila za budući trgovački centar, a možda i za hotel od 12 katova.

I 'Vodovodu' nije po guš...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 08:34