StoryEditor
SplitSMEĆE DO GRLA

Grad šalje komunalne redare u ruševnu kuću punu smeća u Nepotovoj, ali i prijavu sanitarnoj inspekciji

Piše Milena Budimir
21. veljače 2021. - 23:48
Joško Šupić/Cropix

Podijelili smo s vama fotografije užasa u Nepotovoj ulici, fotografije ruševne kuće pretrpane smećem čija su istrunula vrata pala i tako svima otvorila pogled na smrad.

Odlučni u namjeri da se taj prizor više nikada ne ponovi u našem gradu, a i da se taj postojeći ukloni što prije – poslali smo upit gradskim komunalcima tražeći da nam objasne može li Grad poslati nalog "Čistoći" pa da njihovi djelatnici očiste taj nered. Isto tako nas je zanimalo može li se rad naplatiti od vlasnika nekretnine.

Znatiželjni kakvi jesmo, željeli smo doznati i šalje li Grad Sanitarnu inspekciju na teren, može li Grad poslati djelatnike "Ciana" da deratiziraju sporni prostor, jer, a to smo vam već rekli, derutna je kuća leglo miševa.

– Grad Split poslat će komunalnog redara u Nepotovu ulicu koji će napraviti izvid na lokaciji – poručili su nam iz Banovine.

Objasnili su nam i princip kako će se situacija dalje razvijati:

– Ako je predmetna površina u vlasništvu Grada, redar će dati nalog "Čistoći" da se počisti. Ako je prostor u privatnom vlasništvu, komunalni redar podnijet će prijavu Sanitarnoj inspekciji, a Grad i njegove službe postupit će po nalogu inspekcije – kazali su.

A kada je riječ o računima, onda to izgleda ovako:

– Ovisno o izvršenim aktivnostima po nalogu inspekcije, Grad bi trebao ispostaviti račun privatnom vlasniku. Međutim, u praksi je to vrlo komplicirano zbog uglavnom velikog broja vlasnika (od kojih neki i nisu u Hrvatskoj). Naime, da je vlasništvo čisto, vrlo vjerojatno tu ne bi bilo smeće, nego uređeni prostor u korištenju.

Da, više vlasnika, više nereda, to nam je svima jasno. Iduće što nas zanima – a vjerujte, ovaj ćemo slučaj pozorno pratiti – jest kojom će se brzinom riješiti ovaj problem. Ljeto samo što nije, nadamo se s njim i turisti, a slika u Nepotovoj nije lijepa. Dapače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. veljača 2021 00:01