StoryEditorOCM
SplitWELCOME TO CROATIA

Goste u trajektnim lukama Split i Stinica HTZ danas dočekuje s bocama vode i porukom dobrodošlice: samo tako možemo opravdati, ali i dugoročno zadržati njihovo povjerenje

Piše Split SD
6. kolovoza 2022. - 13:22

Ususret turistima koji se u trajektnim pristaništima osim s prtljagom bore i s nesnosnom vrućinom izašla je Hrvatska turistička zajednica, koja je i ove godine usred glavnog dijela turističke sezone organizira akciju dijeljenja brendirane izvorske vode s natpisom "Welcome to Croatia".

Nakon što se voda prošle subote dijelila na graničnim prijelazima Rupa, Bregana, Macelj i Plovanija, ove su subote bočice osvježenja i dobrodošlice namijenjene brojnim putnicima i turistima u trajektnim lukama Stinica i Split.

Akciji podjele vode u Trajektnoj luci Stinica, uz Ivana Radoševića, direktora TZ Ličko-senjske županije, Viktora Samaržije, direktora TZ grada Senja, te Marina Mušćo, direktora TZ općine Lopar, kao i predstavnike TZ grada Raba, priključio se i Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice koji je kazao kako je riječ o simboličnom činu dobrodošlice koji nas poziciona kao obazrive domaćine.

-U Hrvatskoj je u tijeku sama špica turističke sezone kada u hrvatskim destinacijama na dnevnoj bazi kontinuirano boravi više od milijun gostiju. Velika je to brojka koja potvrđuje kako je naša zemlja vrlo dobro pozicionirana na turističkom tržištu, zbog čega su nam mnogi inozemni ljubitelji putovanja i ukazali svoje povjerenje. Putem ove akcije želimo im se zahvaliti na simboličan način, a kako su prisutne velike gužve i vrućine našim gostima želimo olakšati vrijeme čekanja te im pružiti osjećaj dobrodošlice", izjavio je direktor Staničić, nadodavši kako će se u ove dvije trajektne luke podijeliti 30.000 bočica vode.

Prigodno brendirane boce vode s porukom dobrodošlice i otisnutim QR kodom, koji vodi na stranicu hrvatskog turizma Croatia.hr, dijele se i u Trajektnoj luci Split gdje mnogi turisti čekaju na ukrcaj i daljnji put prema prekrasnim hrvatskim otocima, što je Alijana Vukšić, direktorica TZ grada Splita komentirala kako ovakvim akcijama doprinosimo zadržavanju povjerenja gostiju.

-Izuzetno nam je drago sudjelovati u ovom zajedničkom projektu s Hrvatskom turističkom zajednicom. Svaki znak pažnje i truda naši gosti itekako prepoznaju, oni nam uvijek moraju biti na prvom mjestu jer samo tako možemo opravdati, ali i dugoročno zadržati njihovo povjerenje -zaključila je.

Kako navode u HTZ, u zemlji trenutno boravi 1,1 milijun turista od čega je oko 942.000 stranih. Trenutno imamo najviše gostiju s tržišta Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Nizozemske. Gledajući po destinacijama trenutno najviše turista boravi u Rovinju, Medulinu, Viru, Poreču i Umagu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2023 16:26