StoryEditorOCM
SplitNOVO STARO VODSTVO

‘Glavni‘ ugostitelj u splitskoj Komori opet je Ivan Malada: ‘Pozdravljamo zakonsko rješavanje tretmana napojnica‘

Piše SD
1. veljače 2023. - 17:42

Na održanoj izbornoj sjednici vodstva Strukovne grupe ugostiteljskih djelatnosti ŽK Split za iduće četverogodišnje razdoblje opet je za predsjednika izabran Ivan Malada iz tvrtke “Carski trg”.

Za njegove zamjenike izabrani su Alma Harašić Bremec iz udruge “Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija” (ŠKMER) te Stipe Jeličić iz “Grašo Commerca” i “Prokurativa”, dok je poslovna tajnica Nataša Bušić iz ŽK Split.

Strukovna grupa, koja je i do sada bila aktivna na rješavanju problema i izazova s kojima se djelatnost suočavala i na zaštiti zajedničkih interesa, i u budućem razdoblju planira istim smjerom.

– Ovim putem pozdravljamo zakonsko rješavanje tretmana napojnica, kao i dobru volju koja je iskazana za izmjenom Odluke o dopuštenoj visini kala, rastepa, kvara i loma u ugostiteljstvu, a koja vodi konačnom rješavanju vođenja skladišta kroz financijsko knjigovodstvo – poručio je Malada.

image
Duje Klarić/Cropix

Vezano uz problem radne snage u ugostiteljstvu, sudionici sjednice pohvalili su dosadašnju suradnju ŽK Split, Policijske uprave splitsko-dalmatinske i splitske službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na organizaciji radionica o proceduri zapošljavanja državljana trećih zemalja, te su najavili da će nastaviti s nastojanjima da se ta procedura još više ubrza.

Također će, istaknuli su, raditi i na tome da se zanimanje pomoćnog konobara, koje je u Splitsko-dalmatinskoj županiji samo sezonsko deficitarno zanimanje, proglasi cjelogodišnjim deficitarnim, kako je to u ostalim obalnim županijama osim u Splitsko-dalmatinskoj i Zadarskoj, jer sezona traje i dulje od šest mjeseci. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2023 20:42