StoryEditorOCM
Split‘Draga Alijana‘

Getani čelnici Turističke zajednice: ‘U tišini Solina, sjetila se tamo nekog lokalnog splitskog stanovništva‘

Piše SPLIT SD
30. ožujka 2023. - 22:17

Nije trebalo dugo čekati. Brzo su reagirali maštoviti Getani.

- Čitamo danas i umalo se poradovali: Turistička zajednica grada Splita, na čelu s direktoricom Alijanom (Vukšić op.a.) koja se, nakon mnogih duuuuuugih dana i noći promišljanja u miru i tišini Solina, sjetila tamo nekog lokalnog stanovništva neke tamo Dioklecijanove palače, a s kojima se do prošlog ljeta suosjećala - na uvodu su napisali stanovnici Geta koji su se osvrnuli na današnju konferenciju za medije na kojoj je direktorica Turističke zajednice navela kako će splitskom turizmu biti nebitan broj gostiju, već zadovoljni lokalci.

Zaokret u promišljanju: splitskom turizmu bit će nebitan broj gostiju, već zadovoljni lokalci: ‘Ne želimo grad duhova‘

E pa lokalci joj nisu ostali "dužni". Njihovo Facebook priopćenje na stranici "Get Direkt" prenosimo u cijelosti.

- Draga Alijana, veseli nas vaša usmjerenost na nas te se nadamo da ćemo, obzirom na vašu angažiranost i kad ste već tako voljni, prvo riješiti neke naše probleme koje mi imamo s vama! Stoga vas ovim putem ljubazno napominjemo da, u tom pogledu smatramo da biste mogli poduzeti sljedeće korake, a nevezane za ovu Vašu ekspertnu analizu:

1. Prestati koristiti termin manifestacija za običan privatan biznis. Prestati koristiti termin manifestacija za događaje bez ikakva programa i sadržaja. Prestati koristiti termin manifestacija za događaje koji nisu prošli javne natječaje i adekvatna stručna vijeća.

2. Prestati smještati manifestacije pod naše prozore, jer ima u gradu i druge djece koja bi rado poslušala neku od manifestacija. Nama je već dosta ponavljanja! Prestati omogućavati takvim manifestacijama da gostuju pod našim prozorima u rasponu od 2 do 7 mjeseci! Prestati davati manifestacijama dozvole da probijaju Zakon o buci, jer je razlog što taj zakon postoji - zdravstveni!

3. Osigurati garantirani san populaciji za vrijeme trajanja manifestacija, posebno malodobnoj djeci. Manifestacije smještati isključivo u dogovoru sa stanarima čije se ulaze zatvara, a ne samo doći i bahato zatvarati našu imovinu, jer se smatra da nešto naziva manifestacija ima nekakvu prednost. Osigurati pristup starima i bolesnima za vrijeme trajanja manifestacija (koridore za kolica i prvu pomoć).

4. Osigurati i našu, a ne samo svoju imovinu (zvučnike i razglase) od gostiju manifestacija.

5. Osigurati WC-a za goste svojih manifestacije (a koje nisu naši ulazi) te obavezno organizirati čišćenje iza svojih manifestacija i prihvat komunalnog otpada - savjetovali su je redom stanovnici Geta koji su objavili svoje reakcije na današnje najave direktorice splitske Turističke zajednice.

Ništa manje nije važna i fotografija koju su objavili uz svoje priopćenje.

image

Getani odgovaraju najavama Turističke zajednice

Get Direkt/Slobodna Dalmacija

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2023 01:00