StoryEditorOCM
SplitDVOSTRUKA MJERILA

Gdje je tu logika? Grad ni ove godine zbog koronavirusa nije organizirao podjelu bakalara na otvorenom za svoje sugrađane, a istovremeno se svaku večer na adventskim lokacijama skuplja gomila ljudi?

Piše Nikolina Lulić
24. prosinca 2021. - 16:45

Grad Split ni ove godine nije upriličio podjelu bakalara za svoje sugrađane kao što je to tradicija već godinama. Iako smo po prilici znali kakav ćemo odgovor dobiti, poslali smo Banovini službeni upit o razlozima izostanka ove lijepe geste gradske uprave prema svojim sugrađanima.

image
Advent park Merotjak               
Ante Čizmić/Cropix

- Ove godine, kao ni lani, nažalost, zbog epidemije korone neće biti besplatne podjele bakalara na Prokurativama. Nije bilo ni podjele besplatnih porcija hrane za blagdan sv. Duje, a buduće organizacije takvih i sličnih događanja ovisit će o epidemiološkim prilikama dogodine - kratko nam je odgovoreno iz Grada na poslani upit.

Međutim, ako pogledamo malo trenutnu situaciju s adventskim događanjima u našem gradu, onda mirne duše možemo ustvrditi kako vladaju dvostruka mjerila.

Uzmimo samo za primjer koncerte koji su se održali diljem adventskih lokacija - Vesna Pisarović, Magazin, Doris Dragović i ostali poznati izvođači, da ne nabrajamo sve, bez problema su napunili prostore na bedemu Cornaro, parku na Mertojaku...

image
Ovako je bilo na koncertu Doris Dragović na bedemu Cornaro
Saša Burić/Cropix

Broj posjetitelja je bio ograničen, ali opet je to na kraju bio "čovjek na čovjeku".

Nemamo ništa protiv koncerata, dapače, neka se održavaju, tim više što su na otvorenom, ali zašto se onda isto tako na otvorenom i to na Prokurativama, koje su stvarno velik prostor, nije mogla upriličiti tradicionalna podjela bakalara? Uz poštivanje svih epidemioloških mjera, naravno?

Kako su to organizirali kotarevi Brda i Varoš? I Općina Dugi Rat je počastila svoje građane za Badnjak. Zašto se to nije moglo u Splitu? Cijeli posao bi vjerojatno organizacijski bio nešto zahtjevniji nego inače, ali, znate kako kaže ona stara - gdje ima volje, ima i načina...Kod nas očito nema ni jednog ni drugog.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 06:18