StoryEditor
SplitCESTOVNI SPOJ

Gajeva više neće biti slijepa ulica, građani tog dijela Spinuta će ubrzo dobiti novu jednosmjernu prometnicu

Piše Tihana Marović
8. travnja 2020. - 22:05
Paun Paunović/Hanza media

Gradska uprava objavila je poziv za dostavu ponuda za idejni projekt za izgradnju kolno-pješačkog spoja Gajeve ulice i Puta svete Mande.

Građani tog dijela Spinuta tako bi ubrzo mogli dobiti novu jednosmjernu prometnicu, ali i prijeko potrebna, uređena i označena parkirališna mjesta. Zbog atraktivne lokacije, blizine Osnovne škole “Marjan” i dječjeg vrtića “Mandalina”, ali i centra grada, slijepa Gajeva ulica je posljednjih godina sve zatrpanija automobilima, koji su parkirani uglavnom bez reda i pravila, često i među preostalim zelenim površinama, pa bi ovaj projekt trebao riješiti barem dio problema njezinih stanovnika.

Naime, u projektnom zadatku objavljenom na internetskoj stranici Banovine, vidljivo je kako je, osim prometnog povezivanja Gajeve i Puta svete Mande, u planu i uređenje uličnog parkirališta i formiranje nove parkovne zone na prostoru koji se i sada koristi za smještaj vozila.

Povezivanje bi se trebalo ostvariti tako da se postojeći pješački spoj dviju ulica rekonstruira u jednosmjernu prometnicu s pripadajućim pločnikom.

Duž nove uličice formirao bi se i uredio parking, odnosno prostor između stambenih zgrada koji se sada koristi za smještaj automobila postat će uređena parkovna zona. Unutar cijelog zahvata izvest će se pripadajuće infrastrukturne instalacije, sve u skladu s dosadašnjom izgradnjom.

Procijenjena vrijednost izrade idejnog projekta iznosi nešto više od 62.000 kuna, a odabrat će se ekonomski najpovoljnija ponuda s najnižom cijenom. Rok za dostavu ponuda potencijalnih partnera Grada, bez obzira na način dostave, istječe u utorak, 14. travnja, do 10 sati, kada će se ponude otvoriti u Banovini, bez prisutnosti javnosti.

Naravno, idejni projekti moraju biti u skladu s postojećom dokumentacijom, odnosno Prostornim planom županije, grada i Generalnim urbanističkim planom Splita.

Izdvojeno

04. kolovoz 2020 13:50