StoryEditor
Split‘u nas sve na pola‘

Gajeva ulica više nije raskopana, ali stanari zbog jedne stvari ipak nisu zadovoljni i govore o ‘loše odrađenom poslu‘. Teško se s njima ne složiti...

Piše Tanja Giovanelli
13. siječnja 2021. - 23:19

Da nakon kiše dolazi sunce dobro znaju građevinski radnici koji su zubato siječanjsko sunce u Gajevoj ulici dočekali spremni na rad. Nakon pustih dana nepovoljnih prilka u ulici koja je mjesecima bila raskopana, danas je konačno asfaltirana i druga strana nogostupa, te su na većem dijelu postavljeni i rubnici.

Kažemo na većem dijelu, jer da ima mjesta i gdje je nedostatak rubnika zamaskiran ˝flasterom˝, među ostalim nas je upozorio Dragan Grgić, predstavnik stanara zgrade na adresi Gajeva 16, uz koju završava novi nogostup, skrenuvši nam pažnju na ˝loše odrađen posao˝.

- Doznajemo da sutra dovršavaju posao, pa smo odlučili reagirati, jer je prije početka radova sve izgledalo dva puta bolje nego sada, kada su gotovi - govori nam Grgić, pa dodaje kako je situacija prešla svaku granicu.

Prema njegovim riječima, asfaltirano je 70 posto ulice, da bi pri samom vrhu dio ostao kakav je i bio, star i pun rupa. Trebalo je, kaže, samo povući tanak sloj novog asfalta preko tog dijela da sve poveže u predviđenu cjelinu.

 

- Ovdje je beton stavljan prije 40 godina i sav se raspada, tako da su spojevi novog starog asfalta nepremostivi za osobe u kolicima, a dijelom koji su im namijenili, nitko se nikada ne služi. Kod nas se sve, izgleda, radi napola. Da ne spominjem da su nam i sami radnici rekli kako su cijevi kanalizacije ispod ceste trule, pa se smijali kako će ionako za koju godinu opet doći ovdje kopati - nezadovoljno će ovoj predstavnik stanara, zaključivši onom starom - kad već nešto radiš, radi kako spada.

Kako navodi, dovršetak radova na rekonstrukciji ove ulice nedorečen je i zbog automobila čijem se vlasniku ne može ući u trag već dva tjedna, a koji se radnicima prepriječio na putu, pa je tako asfaltirano sve oko njega, ali ne i ispod njega. Iako je, tvrdi, Pauk danas uklonio drugi automobil s kolnika kako bi otovorio put radovima, ovaj, kaže, ˝ne mrda˝.

Kako je predstavnik izvođača radova kazao medijima, iako će se, postavljanjem signalizacija sutra okončati radovi na lokaciji, problem tog automobila riješit će se kroz nekoliko dana, kada će se radnici vratiti ˝zakrpati˝ propušteno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. siječanj 2021 04:32