StoryEditor
SplitNOĆNI VANDALIZAM

Gadljiva noćna ‘zabava‘ ispred kluba na Zenti: neki pijani ‘odred za čistoću‘ pobacao kontejnere u more. Tamo su dočekali prve jutarnje kupače

Piše S.Pg.
1. srpnja 2022. - 07:19

Prvi kupači jutros na splitskoj Zenti – ispred noćnog kluba – nisu odmah primijetili da se kupaju u moru biološki upitne kakvoće. Obratili su pozornost tek kad smo zastali da fotografiramo jedinstveni prizor: neki noćni odred za ”čistoću”, vjerojatno inspiriran alkoholom, odlučio je, eto, ”oprati” kontejnere za smeće u – moru!

Teška je vlaga zraku, tropska vrućina, može bit' da su im smrdili, pa...

S platoa ispod bazena bacili su jednog malo dalje od uređenog pristupa – taj je potonuo – a drugog su se potrudili čak odvući na plažicu tridesetak metara dalje, gdje je ovaj jutros nešto prije šest virio iznad površine.

Srećom, čini se da nisu bili (pre)puni jer oko njih na površini nije bilo nikakvog sitnog ili krupnijeg otpada, ali nekoliko crnih kesa viđeno je kako plutaju prema zapadu odnosno ”Krumpiru” i ”Palačinki”. Netko od nazočnih jutros na licu mjesta rekao je da su isti likovi pokušali u more baciti i kemijski WC odmah na okuci prema Firulama.

image
SANDRO POGUTZ

U svakom slučaju, Splićanke i Splićani, ako ste se naumili danas okupati se na POŠK-a, razmislite dvaput. A mi se mislimo gdje su bili redari kluba u kojem se sinoć održavao "opening party” Fibra festa. Nije valjda da ordiniraju samo unutar kluba ispred kojeg se redovito događaju razni ekološki incidenti?

image
SANDRO POGUTZ
image
SANDRO POGUTZ
image
SANDRO POGUTZ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2022 22:45