StoryEditor
Splitduhovni koncert kod dominikanaca

Fra Jozo i zvijezde napunili Dominika

Piše PSD.
7. siječnja 2010. - 17:49

U zaista prepunoj crkvi svetog Dominika na splitskom Pazaru održan je koncert vokalno-instrumentalnog sastava “Dominik” i splitskih pjevačkih zvijezda. To je ujedno bila i promocija novog CD-a “Dominiče, dobri Oče”, na kojemu, osim VIS-a “Dominik”, pjevaju i glazbeni velikani poput Olivera Dragojevića, Meri Cetinić, Dražena Zečića, Giuliana, Doris Dragović, Zorice Kondže, Marjana Bana te grupe “Dalmatino” i “Viva”.

Koncert je održan u povodu 40. rođendana VIS-a “Dominik” te 800. obljetnice dominikanskog reda, o čemu je prigodno govorio i dr. fra Ante Gabrić, provincijal Hrvatske dominikanske provincije. Program je vodila Silvana Burilić.

Inače, svaki nastup splitskih pjevačkih zvijezda i VIS-a “Dominik” mamio je snažan pljesak u publici, a u crkvi je vladala atmosfera kao na kakvom rock koncertu, čemu je kumovao i velik broj mladih, koji na trenutke nisu mogli odoljeti ni plesu...

Usprkos činjenici da je u organizaciji koncerta sudjelovalo puno ljudi, najveće zasluge svakako idu mladom svećeniku, pateru i gitaristu Jozi Ćirku, čiji rokerski imidž i stalni rad sa mladima privlače sve veći broj omladine u crkvu svetog Dominika.

D. BARBARIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. rujan 2020 05:26