StoryEditorOCM
Splitsamo za odlikaše

Fotografija neobičnog vozila iz splitske autoškole hit je na društvenoj mreži: I tata bi, sine

Piše split sd
17. travnja 2023. - 12:53
Tablica autoškole zna nervirati neke vozače, međutim ne i vozilo koje je nosi (ilustracija)Davor Pongračić/Cropix

Škole, bilo osnovne, bilo srednje, pa i fakulteti, razlikuju se po svojoj kvaliteti. Ona se mjeri rezultatima ili uspjesima, a u njih se ulazi na temelju bodova koje se prikupe kroz ranije školovanje. Kao i u zapadnoeuropskim zemljama, postoje i privatne obrazovne institucije koje su zbog tradicije ili uspjeha primamljivije upisnicima.

I pri upisima u autoškole gleda se tradicija, uspjesi i kvaliteta instruktora, ali i kvaliteta voznog parka. Vožnja se može naučiti i na najjeftinijim i starijim modelima vozila, ali neki kupci preferiraju i skuplja vozila. Oni ih biraju bilo zato što misle nastaviti voziti na njima ili žele barem na nastavi okušati te marke ili pak misle da uz bolji automobil ide i bolja poduka.

image

Porsche u službi autoškole na splitskoj cesti

Screenshot Facebook

Neke splitske autoškole zato su nabavile mercedese, a neke su u tome otišle i korak dalje. Pa je jedna splitska autoškola nabavila i prestižni Porsche. Njega je zaista neobično u tu svrhu vidjeti na cesti, što je uočila i jedna FB stranica širega dosega i objavila fotografiju Porchea iz autoškole na splitskoj prometnici.

Kako vozači znaju biti nestrpljivi kada se susretnu s polaznicima autoškole, Porsche bi mogao izazivati respekt i strpljenje. I ponavljanje glasovote filmske replike iz filma "Ko to tamo peva": " I tata bi, sine".

image

Porsche je lijepo vidjeti u salonu i na cesti, a još najljepše ga je voziti

Jung Yeon-je/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2023 12:24