StoryEditorOCM
Splitpolicija ih traži

Filmska pljačka u centru Splita: noćas provaljeno u poznatu zlatarnicu, nadzorna kamera otkrila da su pljačkaši bili dobro pripremljeni; Otuđili su milijunski iznos, vlasnik moli građane za pomoć

4. studenog 2019. - 11:01

U samom centru grada, u Bosanskoj ulici, noćas je oko 2 i 15 sati ujutro opljačkana Zlatarnica Đonlić, a prema informacijama Josipa Đonlića, sina vlasnika objekta, otuđen je milijunski iznos.

Kako nam je kazao djelatnik zlatarnice, siguran je da je riječ o organiziranoj pljački u kojoj su, kako navodi Đonlić, sudjelovala trojica počinitelja.

- Netko je imao šifru upravljača kojim se otvaraju rolo vrata, a staklena vrata su razbili macom. Stigli su s velikim torbama, pokupili svo zlato koje je bilo u ormarima, uzeli blagajnu, a ladice u kojima stoje kutije i sadržaj za pakiranje nisu uopće dirali, kao da su točno znali gdje što stoji. Bili su obučeni u bijele kombinezone, kao forenzičari u filmovima, imali su rukavice, woki toki, jedna je osoba imala slušalicu u uhu.. -  prepričava nam Josip Đonlić sve ono što je jutros imao prilike vidjeti na snimkama nadzorne kamere.

Prema njegovim riječima, proteklog tjedna radio je u poslijepodnevnoj smjeni i tada je primijetio osobu koja je desetak minuta uoči zatvaranja zlatarnice, ispred susjedne trgovine koja ne radi, promatrala stanje i vjerojatno tada učila šifru za otvaranje metalnih rolo vrata.

- Pljačkaši su otišli u nepoznatom smjeru pa molim sve građane koji imaju bilo kakve spoznaje i informacije o pljački da se jave policiji - poručio je djelatnik zlatarnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. ožujak 2023 19:01