StoryEditorOCM
Splitdalmacija na nogama

Splićani će dugo pamtiti ludilo s dočeka na Rivi: Livaja i Vatreni su s pozornice ispraćeni pjesmom navijača Hajduka... Euforija je u jednom trenutku zamalo izmakla kontroli

Piše Gabrijela Radanović
19. prosinca 2022. - 16:50

NAJNOVIJE

Brončani Vatreni su nakon euforičnog dočeka sišli s bine, ali publika je i dalje vesela. Odlazak s pozornice popraćen je Cocinom pjesmom "Kada umrem umotan u bilo". U jednom trenutku se publika previše približila ogradi pa je došlo do manjeg naguravanja... Navijači nisu htjeli prekinuti slavlje, a da su igrači mogli ostati do jutra, sigurno bi se fešta nastavila. 

Vatreni su teško silazili s pozornice. Trenutak sreće godio je svima na Rivi, a junaci današnjeg dana - Pašalić, Livaja, Grbić, Perišić, Juranović i Vlašić - navijačima su se zahvalili tako što su se opustili na pozornici, pjevali, plesali i potpisali desetke šalova, kapa, dresova, zaštitnih maski za mobitele... Neumorno su hvatali navijačke rekvizite i vraćali ih natrag u publiku ukrašene autogramima.

Silazak s pozornice i odlazak do vozila trajao je barem 15-ak minuta, jer su se stalno zaustavljali, vraćali, fotografirali... Posebno je raspoložen bio Perišić koji je zastao s navijačima koji su se smjestili kraj fontane, iza pozornice. Teško da su baš oni mogli zamisliti fotografiju s bilo kojim od igrača. S rasvjetnih stupova, reklama, tendi te trafika pjesmom su dočekali i pozdravili Vatrene. Da su samo mogli još malo ostati na Rivi, svi bi ostali...

NOVIJE: 

Atmosfera na pozornici je kulminirala za izvođenja "Marice" Daleke obale, kad su se Vatreni i rasplesali. Gotovo da je došla do "šutke" kakvu viđamo u klubovima i na koncertima. Nastavili su s hitom neprežaljenog Dina Dvornika, "Ti si mi u mislima". Perišića je očito najmanje strah mikrofona.  

"Nećemo noćas doma, nećemo do zore...", odjekuje Rivom. Navijači jednostavno ne dopuštaju Vatrenima da siđu s pozornice...

Doček u Kaštelima bi mogao pričekati, jer se na Rivi užarila atmosfera: Vatreni uz podršku tisuća okupljenih pjevaju pjesme Mladena Grdovića ("Nije u šoldima sve"), a Ivan Perišić je poveo omiljenu pjesmu navijača Hajduka - "Dalmaciju" Alena Nižetića. Mirta Šurjak ih je zato nazvala "Klapa Vatreni".

Marka Livaju, čim je izašao iz vozila, okružili su novinari.

- Velika je čast biti dio ovoga, zadnji put sam bio na dočeku, tako da ni u snu nisam sanjao ovo. Ponosan san šta san iz ovog grada, šta san predstavija svoj klub u najboljem svijetlu i nadam se da će bit još ovakvih lipih trenutaka. Uvjeren sam da ćemo jednog dana donijet to zlato kući - kazao je.

Njegova supruga Iris Livaja ponosno je pokazala brončanu medalju. Na pitanje kako se osjeća, kazala je kratko - sretno i ponosno!

image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix

- Jako teško je to bilo sve gledat i proživljavat, ja nemam riječi... - kazala je novinarima i dodala kako će vjerojatno spoznati značaj svih proživljenih trenutaka za nekih 10-ak godina kada se bude prisjećala ovih dana puna uzbuđenja.

-  Hvala što ste došli u ovako velikom broju! Hvala za sve poruke podrške! Hrvatska je još jednom ispisala povijest, nadamo se da neće stati na ovome i da će biti još puno uspjeha hrvatskog nogometa u budućnosti! - kazao je Mario Pašalić.

image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix

Atmosfera na Rivi je teško ludilo, gore bengalke, a navijači ne daju svojim miljenicima da se spuste s pozornice, bacaju im lopte, traže da potpisuju dresove!

Pokraj pozornice su i brojni političari poput Blaženka Bobana, Ivice Puljka, Bojana Ivoševića, ali Miro Bulj animira okupljene.

Fešti su se pridružili i novopečeni supružnici Ivana i Dino Marković kojima je ulazak u bračnu luku obilježila brončana medalja Vatrenih.

- Oženili smo se u subotu, kad je Hrvatska igrala za broncu, tako da nam je većina uzvanika gledala utakmicu, a evo danas smo dogovorili fotografiranje taman kad je doček na Rivi. Ovo je fantastičan dan za nas! - oduševljeno nam pričaju mladić i djevojka u veštitu i vjenčanici koji sigurno neće moći zaboraviti tako poseban početak braka.

image
Bozidar Vukičević/Cropix

Na Rivi se navijači zagrijavaju, a prema informacijama iz Policijske uprave, okupilo se oko 15 tisuća ljudi. Od pozornice se može vidjeti tek druga polovica glavne splitske šetnice. Trube brodice, pale se bengalke, veselje je tek počelo.

image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Zeljko Hajdinjak/Cropix
image
Bozidar Vukičević/Cropix


RANIJE: 
Sve je spremno za doček brončanih Vatrenih na splitskoj Rivi!

Dolazak dalmatinskih nogometaša očekuje se u 16 sati, a na fešti će okupljenje zabavljati Giuliano i grupa "Diktatori".

"Vrime je, Perišiću!", "Ćaća, tu smo"...

image
Ante Čizmić/Cropix

Ovaj zadnji natpis je, naravno, za Livaju. Puno poruka su priprememili navijači svojim Dalmatincima koji uskoro stižu na splitsku Rivu. Još oko 15 sati počeli su se okupljati Splićani koji su stigli pozdraviti i čestitati brončanim reprezentativcima.

Direktno iz Münchena, samo zbog Marka Livaje stigao je Ivan Mandić, autor pjesme "Hrvatska zastava" koja je napisana još 2018. godine za svjetsko prvenstvo u Rusiji, ali je zaživjela tek kad ju je Livaja popularizirao.

image
Ante Čizmić/Cropix

- On je praktički dignuo pjesmu i mene iz pepela, i evo, sad sam ja vama zanimljiv. Stigao sam samo zbog toga u Split, uspio sam uskladiti smjene na poslu medicinskog tehničara i velika mi je čast što sam ovdje. Nadam se da ljudi znaju pjesmu pa da pjevamo zajedno - kazao je Mandić.

image
Ante Čizmić/Cropix

Giuliano je rekao kako mu je drago što je ovakav događaj već postao tradicionalan u Splitu.

- Svake četiri godine pivamo, još da osvojimo i onu na Europskom prvenstvu, možemo se vidjeti svako drugu godinu - poručio je veseli Giuliano koji će zabavljati okupljene na Rivi.

Čestitke će našim vatrenima u ime Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije uputiti gradonačelnik Ivica Puljak i župan Blaženko Boban.

Voditelji programa su Mirta Šurjak i Joško Bonaći. U Splitu se očekuju Marko Livaja, Ivo Grbić, Mario Pašalić, Ivan Perišić, Josip Juranović i Nikola Vlašić.

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 14:49