StoryEditor
SplitSvirka, pečenje...

Fešta na Sućidru okupila brojne Splićane, došli i Baldasar, Ževrnja...

Piše PSD.
4. kolovoza 2015. - 01:33
U sklopu 20. obljetnice braniteljske vojne akcije Oluja, gradski kotar Sućidar organizirao je u ponedjeljak navečer pučku feštu pod nazivom "Ponosni na Oluju". Ovom prilikom se plac kod križanja Vukovarske i Velebitske napunio posjetiteljima svih godišta koji su došli poslušati svirku, ali i degustirati pečenje koje se pripremalo od jutarnjih sati.

Događanju su uz brojne građane prisustvovali i gradonačelnik Ivo Baldasar, te župan Zlatko Ževrnja, koji su na samom početku zahvalili svim braniteljima i njihovim obiteljima. Također su pozvali na sjećanje na sve žrtve rata, napomenuvši kako je zajedništvo temelj budućnosti.

Obojica su također simbolično započela dijeljenje besplatnih porcija od ukupnih dvjestotinjak kilograma pečenog volovskog mesa okupljenima. Vol se od jutra pripremao na obližnjem terenu kako bi navečer bio spreman za mašćenje brkova.

Za glazbeni štimung nakon formalnog uvoda večeri bile su zadužene grupe Trio Gušt, Beat band, te kvartovski Hit factory koji su zaključili večer uz vatromet i neizbježne bengalke.

Predsjednik kotara i gradski vijećnik Damir Ćosić – Roda nam je u ime organizatora pojasnio tradiciju ove kvartovske svečanosti.

- Već petu godinu organiziramo ovu proslavu koja se naravno ne odnosi samo na naš kotar, već i ostale Splićane koji su pozvani da s nama sudjeluju u ovom događanju. Kao što vidite, dijeli se oko tisuću porcija pečenog vola, te isto toliko sladoleda i sokova za naše najmlađe. Sve što preostaje je da okupljeni uživaju uz glazbu, hranu i piće, te se dobro zabave – poručio je.

S nama je također podijelio svoje oduševljenje najmlađim stanovnicima Sućidra koji su već pokazali društveni angažman prilikom oslikavanja javnih površina, što su financirali od vlastitih sredstava.

- Vrijeme je za smjenu generacija. Sve ono što je stečeno krvlju, vjerujem da će naši mladi očuvati u miru. Ponosni smo što imamo nekome predati ključeve budućnosti – zaključio je.

Piše Martina Melvan
Foto: Mario Todorić / CROPIX

Izdvojeno

07. srpanj 2020 14:06