StoryEditor
SplitCHILL OUT ZONA

FESB dozvolio studentima da i ljeti koriste prostore fakulteta zbog učenja, a oni navečer izlaze kroz prozor i guštaju na ‘terasi‘. Dekan je ogorčen

31. srpnja 2020. - 16:04
Ekipa uživa...Čitatelj

Neki studenti, čini se, ne mogu bez fakulteta ni u ovo doba godine, kada je većina zaposlenika Sveučilišta na kolektivnom godišnjem, a nema ni predavanja ni ispita. Pa tko to onda provodi ljetni odmor na terasi splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje na Kampusu?

Očito dobro upućen čitatelj nam javlja da se, unatoč činjenici da su vrata fakulteta zatvorena, skupina mladića studentske dobi skoro svake večeri ležerno druži na "terasi"  četvrtog kata C odjela zgrade FESB-a. 

- Najgore, osim što su privilegirani biti u klimatiziranoj ustanovi i imati pristup svakoj učionici, na svoju "terasu" izlaze kroz ni manje ni više nego - prozor! I to iako je poznato da su prozori na fakultetu već odavno rasklimani, a neki se ne mogu niti otvoriti niti zatvoriti. Naime, potrebno je prije toga popeti se na stol da bi se uvukli kroz prozor i družili na privatnoj terasi - javlja ogorčeni čitatelj, pa zaključuje da je u pitanju "neki novi đir druženja među očito povlaštenim studentima koji imaju pristup svim učionicama, i to tijekom ljetnog kolektivnog godišnjeg odmora djelatnika fakulteta".

Ogorčen je što je FESB dopustio pojedinim studentima da imaju privatnu chill out zonu na terasi fakulteta. Tražili smo komentar prof. dr. sc. Svena Gotovca, dekana FESB-a.

image
Dekan Sven Gotovac 
Tom Dubravec/HANZA MEDIA

Čovjek nam je najprije ljubazno zahvalio što smo mu proslijedili ovu informaciju, kazavši da je riječ o neprimjerenom korištenju prostora fakulteta, te o neprimjerenom, neodgovornom i opasnom ponašanju pojedinaca.

- Fakultet promovira otvorenost svih svojih resursa ne samo studentima našeg fakulteta nego svim studentima Sveučilišta u Splitu te brojnim udrugama. Tako je i za vrijeme kolektivnog godišnjeg odmora na zahtjev odobreno korištenje prostorija i opreme FESB-a pojedinim studentima zbog rada na diplomskim ili završnim radovima, te asistentima i istraživačima koji rade na projektima te određenim studentskim udrugama za provedbu njihovih projekata. Svaki pristup se i elektronički evidentira - tvrdi dekan Gotovac, uz napomenu da se ovakva praksa godinama provodi na FESB-u.

Nažalost, dodaje, pojedinci su zloupotrijebili naše povjerenje i time doveli brojne druge studente u situaciju da im se zabrani pristup prostorijama fakulteta.

- U ovom trenutku identificiran je laboratorij te udruga koja ga koristi. Voditelj laboratorija ispitat će o kojim pojedincima se radi, zašto su to napravili te ćemo poduzeti određene mjere. Također, razmotrit ćemo i odluku zabrane pristupa prostorijama FESB-a za vrijeme kolektivnog godišnjeg odmora - najavio je dekan te obećao da će nas o rezultatima izvida i mjerama koje poduzmu obavijestiti.

image
Na FESB-u je veselo i preko ljeta
Čitatelj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2021 15:10