StoryEditor
Splitsmrdi, smrdi...

Fekalije u Starom rodilištu: zgrada Doma zdravlja svako malo pliva u izmetu, ravnatelj tvrdi da su konačno našli uzrok ovog užasnog problema

22. ožujka 2019. - 22:39

U petak ujutro je dr. Dragomir Petric, v.d. ravnatelja Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, nekolicini naših sugrađana bio kriv što djelatnici "Parkova i nasada" sijeku zdrava stabla ispred zgrade starog rodilišta. Sugrađani su u čudu gledali kako se uklanjaju zdrava stabla, koja nije napao potkornjak.

A zašto je Petric naložio da se ta stabla posijeku?

– Iz vrlo jednostavnog razloga: zbog žila tih stabala, nama u zgradi starog rodilišta svako malo fekalijama popliva podrum, u kojemu se nalazi kotlovnica, praonica, spreme... Takav nam se incident dogodio više puta i svaki put bismo pozvali tvrtku koja se bavi ispumpavanjem vode iz podruma. I ljudi bi svaki put tu smrdljivu "poplavu" ispumpali, a naše bi djelatnice očistile podrum. I nikako nismo mogli utvrditi zašto dolazi do tih poplava fekalija. Nakon jedne od njih, "ušli" smo u kanalizaciju s kamerama i utvrdili da je kanalizacija začepljena žilama tih stabala, koje su se kanalizacijom širile tko zna koliko godina – kazuje dr. Petric.

I zbog toga je dan nalog za sječu stabala.

– Naši sugrađani ne moraju biti zabrinuti. Na mjestu ovih stabala koja ćemo posjeći doći će nova stabla, a mi ćemo biti "oslobođeni" žila koje su nam tako dugo vremena stvarale probleme – zaključuje dr. Dragomir Petric.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. veljača 2021 20:46