StoryEditor

"Fekalije konačno moraju prestati teći Sirobujom"

Piše PSD.
11. ožujka 2011. - 11:55
Prvi u nizu zborova građana po pitanju akcijskog plana legalizacije bespravno sagrađenih objekata na području Splita održan je sinoć u prostorijama Gradskog kotara Sirobuja u, možemo kazati, poprilično ležernoj atmosferi, gdje svi o svakome sve znaju, i svi su jedni s drugima „na ti“. Zboru su, osim predsjednika kotara Ivice Grubišića Gire i tajnika Mate Buljubašića, nazočili i dogradonačelnik Jure Šundov i Tomislav Bočina, pročelnik Službe za rad s kotarevima i mjesnim odborima.

Tema je, osim legalizacije, bila i izgradnja kanalizacijske mreže Sirobuje, koju će financirati stanovnici, a Šundov je još jednom ponovio kako će Grad učiniti sve, pa makar se našao i na rubu legalnosti da fekalije iz septičkih jama više ne teku ulicama ovog naselja.

- Dokumentacija za kanalizaciju izdavat će se posebno, a ne u sklopu prometnice. Svaki priključak dovest ćemo do kuće, a izdavat će se privremena rješenja za priključak na kanalizacijsku mrežu na godinu dana. Mada će neki reći da je to polulegalno, mi smo spremni na to... – kazao je na početku Šundov.

Još je jednom podsjetio na pogodnost pri legalizaciji koju Grad nudi istočnim naseljima u vidu 50 posto niže cijene komunalnog doprinosa u odnosu na ostale gradske zone, koja se može platiti u 60 mjesečnih rata, dakle u roku od pet godina uz kamatnu stopu ne veću od pet posto.

Grubišić je podsjetio okupljene kako je odluku o pilot projektu legalizacije za Sirobuju donijelo još 1999. godine tadašnje Poglavarstvo, a u međuvremenu su se promijenile četiri vlasti.

- Možda će vam se iznos od prosječno dvadesetak tisuća kuna komunalnog doprinosa za kuću s prizemljem i dva kata učiniti mnogo, ali kad gledate etažno, sve je mnogo prihvatljivije -mjesečna rata na pet godina došla bi oko 400 kuna – pojasnio je Gire.

N. Lulić
item - id = 126807
related id = 0 -> 1131706
related id = 1 -> 1123316
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 06:58