StoryEditor
SplitU ČETVRTAK I PETAK

´Evo kakav grad želimo´; povodom Dana mladih aktivisti organiziraju đir po splitskim ulicama s transparentima, a sprema se i fešta uz zabavne igre, glazbu i besplatnu spizu

Piše Tanja Giovanelli
10. kolovoza 2022. - 12:33

Glasovi mladih ovih će dana glasnije odjeknuti splitskim ulica, a sve povodom Međunarodnog dana mladih koji se obilježava u petak, 12. kolovoza. Okupljeni u Inicijativi ˝Split grad za mlade˝ svoj će dan tako najaviti dan ranije, i to u aktivističkom tonu akcijom "Đir s mladima", kojom žele poručiti da nisu pasivni i da ih se treba ozbiljnije uključiti u procese donošenja odluka.

Kako doznajemo od organizatora ove svrsishodne šetnje okupljanje je planirano u četvrtak, 11. kolovoza, u 19 sati, na Šperunu ispred Kluba Zona, odakle će krenuti u đir do zgrade gradske uprave pa tamo ispisati poruke pred ulaznim vratima Banovine.

- Na sam Međunarodni dan mladih donositelje odluka i zaposlenike gradske uprave dočekat će poruke koje ukazuju što mladima nedostaje u Splitu, ideje kako mladi mogu doprinijeti pozitivnim promjenama te vizije kakav grad žele - objašnjavaju organizatori, koji pozivaju sve mlade, ali i one koji se tako osjećaju da se pridruže điru.

 

image

Đir s mladima

 

A u petak Savjet mladih grada Splita u Đardinu priprema feštu gdje će uz zvukove dobre glazbe vršnjake animirati brojnim zabavnim aktivnostima, ali i besplatnom okrjepom.

-Pružamo vam nezaboravne popodnevne i večernje sate uz KLFM DJ-a na Splitskom Đardinu, uz čiju podlogu će, nakon uvodnih riječi organizatora i predstavnika grada, biti predstavljene udruge mladih i njihovi projekti. Dođite, zabavite se uz opći kviz znanja, te okušajte sreću na lutriji, i sve to uz besplatnu hranu i piće - njihova je ponuda, na tragu onih koje je teško odbiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2022 13:47