StoryEditor
Splitčekala cijelo jutro...

Evo dokaza da poštari izbjegavaju dostavljanje pošiljki: aljkavog djelatnika HP-a snimila kamera!; Bivši radnik priznaje: Velik broj paketa se uopće ne ponese na teren, uz prešutno odobrenje nadređenih

9. travnja 2019. - 21:10
po

Tekstom o problemima s dostavom pošiljki koje idu preko Hrvatske pošte, definitivno smo pogodili "u sridu". Nakon objave uslijedile su, naime, brojne reakcije čitatelja od kojih je većina imala vlastito loše iskustvo s HP-om i htjela ga je podijeliti sa "Slobodnom". Jedno je čak dokumentirano snimkom s kamere u stambenoj zgradi, a šalje nam je A.R. (podaci poznati redakciji), Splićanka sa zagrebačkom adresom. Čitateljica nam je i ustupila video kako bi se uvjerili u aljkavost njezinog poštara.

- Naručila sam, dakle, paket iz Njemačke kojeg je od DHL-a preuzela Hrvatska pošta i naručila njegovu dostavu baš na određeni datum. Toga dana sam se mijenjala za popodnevnu smjenu jer sam htjela dočekati poštara koji obično dostavlja poštu od 11.30 do 12.30 sati. I tako, čekam ja cijelo jutro, a njega nema... Kad je prošlo 13 sati, spustim se u ulaz zgrade i vidim ceduljicu, odnosno obavijest o neuručenoj pošiljci na oglasnoj ploči.

Razbjesnilo me to, naravno, čitav dan stojim kući i nitko mi, sasvim sigurno, nije zvonio na parlafon, ni na vrata stana. Kako znam da imamo kamere u zgradi, odem do predstavnika stanara i zamolim ga da pregleda snimke. Imala sam što i vidjeti - poštar mi je obavijest o pošiljci fino zalijepio na parlafon, dakle, ne samo da se nije imao namjeru popeti do moga stana, već mu je bio problem ući u zgradu i ceduljicu ubaciti u sandučić. Na sreću, susjeda ju je vidjela na parlafonu i zalijepila na oglasnu ploču u ulazu, što je vidljivo na snimci - priča nam čitateljica.

 

 

Premda je pisala pritužbu i priložila video snimku, iz HP-a joj isprva uopće nisu odgovarali, da bi joj se poslije, ipak, ispričali uz objašnjenje da za slučajeve poput njezinog nije određena odšteta. I ne samo to, čitateljica je za svoj paket na kraju morala platiti ležarinu u poštanskom uredu!

- Sigurna sam poprilično da poštar toga dana uopće nije ponio moj paket koji je težio dva kilograma, već da je išao s namjerom da mi ostavi samo ceduljicu. To, naravno, ne mogu dokazati - govori A.R.

Da bi sumnje čitateljice mogle biti osnovane, kaže nam čitatelj koji je bio zaposlen kao poštar u splitskom uredu HP-a.

- Velik broj paketa se uopće ne ponese na teren, nego ih se ostavi u poštanskom uredu. Poštari to čine uz prešutno odobravanje nadređenih. Oni nisu glavni krivci i zato što im se dodijeljeni rajoni stalno povećavaju, a njih je sve manje... Najviše se problema događa kad poštara koji je otišao na bolovanje i godišnji mijenja privremeno njegov kolega. Taj se sigurno neće toliko truditi da donese paket na vrata stana - tvrdi naš sugovornik.

Izdvojeno

07. kolovoz 2020 17:10