StoryEditor
SplitPRVO TESTIRANJE

Ekskluzivno, novi podaci iz Splita su poražavajući: od 48 posljednje testiranih čak 35 ih je pozitivno na ‘koronu‘, iz Doma njih najmanje 26!   

9. travnja 2020. - 17:13
Vladimir Dugandžić/Hanza Media

U Splitu je u posljednja 24 sata napravljeno 48 testova na koronavirus. Kako neslužbeno doznajemo, od tih 48 testova njih 35 je pozitivno, što je gotovo 75 posto.

U ovu brojku i postotak ide i 39 testiranih korisnika Doma za starije i nemoćne iz Vukovarske ulice. Stoga, ako se od brojke svih u zadnje vrijeme obavljenih testova oduzmu korisnici Doma, jasno je da je testova za koronavirus "nedomskih" osoba napravljeno devet.

Uz pretpostavku da je svih devet "nedomskih" testova pozitivno, dolazimo do brojke od 26 pozitivnih testova kod štićenika Doma za stare i nemoćne.

To bi značilo da je na koronavirus, u Domu za stare i nemoćne, za sada pozitivno ukupno 36 štićenika: 10 onih koji su odmah bili pozitivni i najmanje 26 onih kojima je naknadno testiranje potvrdilo "pozitivnost" na koronavirus.

Važno je napomenuti da je riječ o prvom testiranju, a da bi nalazi bili i službeni bit će potrebno da budu potvrđeni i na drugom testiranju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2021 07:23