StoryEditorOCM
SplitSukob u plićaku

Eko aktivisti bacili se na čišćenje plaže na Bačvicama no to je zasmetalo direktorici koncesionara - jer bi morali platiti odvoz lažine?!

13. prosinca 2020. - 15:19

Članovi ekološkog društva "Picigin Bačvice" jutros su po dobrom starom običaju zasukali rukave i krenuli s čišćenjem plaže od lažine, ali ih je u tome nakratko zaustavila Danijela Vukman, direktorica koncesionara "Bačvice plaže", koja je negodovala zbog njihove akcije.

Kako nam je kazao Toni Stipišić, predsjednik ekološkog društva "Picigin Bačvice", direktorici Vukman je zasmetalo to što oni redovito čiste plažu od lažine i ostalih naplavina nakon svakog većeg juga i na taj način oslobađaju plažu za rekreativne aktivnosti svih naših građana.

- Sve se to dogodilo oko 10.30. Vikendom se skupimo u većem broju na Bačvicama, rekreiramo se, družimo i danas smo samoinicijativno krenuli to čistiti kako bi plaža izgledala pristojno i kako bi se na njoj svi građani mogli družiti. Činjenica je da je to njihov zadatak, a ona nam je prijetila da će zvati policiju.

Koncesionar "Bačvice plaža d.o.o." u zadnje dvije godine niti jednom nije samoinicijativno očistio plažu, osim pred samo ljeto, kada se na plažu postavljaju ležaljke. Razlog što koncesionaru smeta redovito čišćenje je taj što koncesionar plaća odvoz lažine s plaže, a što oni smatraju direktnim izbijanjem novca iz džepa koncesionara, a ne obvezom.

Iz tog razloga koncesionar preferira status quo, dakle ostavljanje neskupljene lažine i naplavina, jer na taj način zadržava novac koji bi inače potrošio na čišćenje plaže - objašnjava nam Stipišić.

Dodaje da su u zadnje dvije godine s koncesionarom pokušali uspostaviti normalan odnos, ali, kako kaže, "to nije išlo".

- Nakon što je sve izišlo u medije, direktorica Vukman me nazvala i ponudila da se ponovno sastanemo i pokušamo pronaći zajednički jezik. Mi smo voljni razgovarati i želimo da još ovo malo vremena koliko su koncesionari imamo korektan odnos i da razgovaramo i radimo na čišćenju, sadnji stabala i svega sličnog što je potrebno. Do sada nam nisu izlazili ususret, ali se nadam da će se to promijeniti - za kraj nam je rekao Stipišić.

Komentar cijele situacije pokušali smo dobili i od Danijele Vukman, direktorice koncesionara "Bačvice plaža", ali je do zaključenja teksta nismo dobili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2022 20:54