StoryEditorOCM
SplitSVEUČILIŠNI TEHNOLOŠKI PARK

Ekipa iz ‘Spinita‘: Tomislav Seser razvija softver za izradu školskog rasporeda, a Mario Marević aplikaciju koja povezuje ponudu i potražnju usluga. ‘Super nam ide‘

Piše Mila Puljiz/Universitas
2. lipnja 2021. - 14:31

Tomislav Seser i Mario Marević dvojica su, od jedanaest stanovnika Tehnološkog parka Sveučilišta u Splitu. Obojica s mnogo iskustva i IT sektoru, Tomislav kao osnivač softvera Sceduly koji je već našao svoju primjenu u mnogim ustanovama te Mario kao osnivač aplikacije Get Work. Prvi su stanovnici Tehnološkog parka, kojime su, kako kažu, oduševljeni.

“Da, oduševljen sam s inkubatorom Spinit, svi uvjeti su ispunjeni.” dodao je Mario, s čime se slaže i Tomislav i napominje kako preporuča svima uključivanje u bilo kojem obliku u našu lokalnu IT/startup scenu i Tehnološki park.

Digitalizacija poslovanja

Tomislavov Sceduly softver je koji služi digitalizaciji fakultetskog poslovanja.

- On automatizira i olakšava poslovanje nastavnom osoblju i studentima. Sceduly funkcionira na način da omogućuje automatiziranu obradu velike količine podataka koristeći podatke centraliziranih baza podataka visokih učilišta. Omogućava ustanovama digitalizaciju elaborata studijskih programa, iz kojih se pritiskom na dugme može generirati red predavanja (dokument koji sadrži u prosjeku 200-400 stranica, ovisno o veličini ustanove), a potom i cijeli proces upisa studenata kroz studentski portal koji je dio sustava-  ukratko nam je predstavio svoj softver, za kojim interesa ne nedostaje.

image
Tomislav Seser
Joško Šupić/Cropix

- Ovaj sustav je predstavljen na nekoliko fakulteta i odlično je prihvaćen, uz zahtjeve da se javimo čim sustav bude završen kako bi se implementirao i na te ustanove. Korisnici su ustanove za visoko obrazovanje, uključujući i njihove krovne ustanove - sveučilišta. U trenutnoj fazi fokus je na RH tržištu, a potom i tržišta u okruženju, te Europa i svijet. Osim Scedulyja, Tomislav radi i na još nekoliko manjih projekata.

- Njih promatram kao "projekte za plaćanje računa", a u Sceduly i digitalizaciju visokog obrazovanja ulažem sve i polažem nade da će postati proizvod oko kojeg ću izgraditi tvrtku i održivo poslovanje, i koji će zapošljavati ljude- kazao nam je.

Rezervacija usluge

Mario je osnivač mobilne aplikacije Get Work koja povezuje ponudu i potražnju usluga u bilo kojem gradu, a sve putem interaktivne karte.

- Potpuno svjestan velikog broja iseljenih mladih ljudi iz domovine u potrazi za poslom i boljim životnim uvjetima, osmislio sam aplikaciju koja bi pomogla svim osobama zapošljive dobi u pronalasku posla, odnosno pomogla bi im unovčiti ono što najbolje znaju raditi, bilo da je to šišanje, čišćenje, pomaganje pri učenju... otkrio nam je Mario o svojoj aplikaciji koja je nastala kao kombinacija nekoliko već postojećih aplikacija kao što su Uber, Google Maps, Booking…

image
Mario Marević
Ivo Ravlić/cropix

- Jako slično Bookingu, ali umjesto apartmana rezervirate uslugu, ocijenite je i jako slična Uberu jer vidite kad ce Vam usluga doći na adresu odnosno koliko Vam treba da dođete do usluge- dodao je.

Interesa za njegovom aplikacijom ne nedostaje.

- Za sada imam već nekoliko klijenata koji plaćaju godišnje oglašavanje, a imam samo web verziju koja nije ni blizu konačnom izgledu web i mobilne aplikacije- kaže Mario.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 02:26