StoryEditor
Splitdva biznisa

Dvije Brazilke u Spinutu se bavile najstarijim zanatom, a Google web lokaciju povezao na obrt u istom portunu: ‘Izludila sam od poziva!‘

Piše Milena Budimir
10. srpnja 2021. - 21:04
'Cjenik' usluga mladih Brazilki se dijelio internetom šakom i kapom, 15 minuta 750 kuna, pola sata 1400 Nikša Stipaničev/Cropix/Ilustracija

Nema u Splitu urbanih legendi, u Splitu su samo stvarne priče, stvarni ljudi, koliko god nestvarnima djelovali.

Tako i ova koju se spremamo ispričati vam, svjesni već sad kako ćete nam zviždati i upitno podizati obrve na svaku rečenicu. Ali tako je. Stvarno, da stvarnije ne može biti.

Zbog zaštite privatnosti naših sugrađana, reći ćemo vam tek kako se priča odvija(la) u Spinutu. U tamošnju zgradu doselile su se dvije mlade Brazilke, jednoj 22 godine, drugoj dvije manje. Obje lijepe, minijaturne, skladne, a na Instagramu jako popularne.

Njihove fotografije se "lajkaju", pa se "šeraju", pa imaju mali milijun pratitelja, ono, san svake internetskom slavom zaluđene maloljetnice. Ali, avaj! Sve to bila je tek forma, ono čime su se Brazilke bavile kolokvijalno nazivamo "najstarijim zanatom".

Cjenik svima poznat

I kako je Split mali grad i kako svatko svakoga zna, doznalo se i za pornografsko-prostitucijski dvojac. Stali navraćati mladi (da, mladi!), a "cjenik" se dijelio šakom i kapom, 15 minuta 750 kuna, pola sata 1400...

No, kako "mreža svih mreža" sve pamti i sve zna – tako je, avaj, "povukla" lokaciju popularnih nam gošći s njihovih web-profila i "zalipila" je na adresu jednog (benignog) obrta u portunu gdje su djevojke "ordinirale".

Sad tek nastupa rokenrol. Počelo je pomalo, a preraslo u oluju. Ne znamo vam detaljno objasniti tehničku pozadinu priče, ali laički to izgleda ovako: brazilske su "poduzetnice" označile svoju adresu na Google Mapsu, a onda je sustav tu njihovu adresu "prepoznao" kao adresu gospođe koja ima (stvaran) obrt u prizemlju zgrade gdje su cure otvorile svoj nelegalni "obrt".

Obrtnica čija je adresa završila na webu kao ona koja "nudi sve što se nuditi dade" je izludila od silnih poziva, na kraju se žena i prepala, tko joj namješta, tko joj o glavi radi... U početku joj je ta zabuna bila pomalo i smiješna, ali kako su se pozivi učestali, tako je shvatila da šale tu i nema.

Nije ugodno, priznat ćete i sami, primiti poziv, ne jedan, nego više njih, gdje se znatiželjnici zanimaju za "ponudu", provjeravaju cijene i pokušavaju dogovoriti termine za nešto što ne samo da ne nudite, nego vam nije ni u peti. Nešto na što se i čitajući o tome - zgražate.

Split je mali grad. Sve se zna. Svatko svakoga zna. Policija je došla...

– Službenici Prve policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije ženske osobe, državljanke Brazila. Provedenim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 22-godišnjakinja i 20-godišnjakinja na području Splita odavale prostituciji čime su ostvarile obilježje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te su novčano kažnjene – potvrđuju iz Polcijske uprave.

Također, proveden je i upravni postupak u kojem je inozemnim državljankama izdano rješenje o povratku u njihovu domovinu, a sve sukladno Zakonu o strancima temeljem kojeg rješenja su dužne napustiti Hrvatsku. Namah i odmah.

– Tijekom prvih pet mjeseci ove godine na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske nismo evidentirali prekršaje iz članka 12. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira – ističu policajci.

Ovako i nastaju legende, prepričavaju se, slobodno se (s vremenom) nadodaju detalji, priča se boja i oblikuje i nakon nekoliko godina više nitko ne vjeruje kako je riječ o istini. A jest! Koliko god nevjerojatno zvučalo.

item - id = 1111801
related id = 0 -> 1136064
related id = 1 -> 1131628
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 04:27