StoryEditorOCM
Splitćao, đaci

Država im masno subvencionira smještaj u domovima, a usto na Kampusu besplatno parkiraju ‘bijesne‘ aute. Neće ubuduće!

Piše Mirela Goreta
13. rujna 2023. - 17:10

Pisali smo o "na papiru" siromašnim studentima, mahom onima s prebivalištem u Bosni i Hercegovini, koji redom dobivaju povoljan smještaj u splitskim studentskim domovima, a istovremeno na predavanja dolaze u skupocjenim automobilima. 

image

Parkiralište na Kampusu ispred studentskog doma "Franjo Tuđman"

Joško Šupić/Cropix

Ne parkiraju skupa vozila pred studentskim domom u splitskom Kampusu samo neki studenti iz BiH, ima tu i automobila s hrvatskim tablicama, pa se postavlja pitanje o istinskoj potrebi tih mladih ljudi za financijskom potporom.

image
Joško Šupić/Cropix

Markirana odjeća, uživanje u skupim noćnim provodima, a s druge strane "socijala". I da bahatost bude još i veća, traže da im se osigura parking za njihova "bijesna" vozila.

image
Joško Šupić/Cropix

– Napravili smo anketu među studentima i njih otprilike deset posto (120) je prijavilo da automobilom dolaze u dom. Njima smo već uputili mail da u cijenu studentskog doma nije uključen parking i da će se dodatno naplaćivati.

Još nismo odredili cijenu, ali plan je od ove akademske godine uvesti naplatu parkinga – najavljuje Ivan Žižić, ravnatelj splitskog Studentskog centra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 00:37