StoryEditor

Društvu Marjan Grad uskratio 30 tisuća kuna; Baldasar: Nema odmazde, dogodine još gore

Piše PSD.
12. studenog 2014. - 14:18
13.18 - - Nema nikakve odmazde prema Društvu Marjan. Grad im je rebalansom proraluna smanjio financijska sredstva kao i brojnim drugima, ne vidim razloga zbog čega bi oni bili ispred ostalih. Dogodine će sigurno biti još gore.

Grad jednostavno nema novca; sve manje dajemo jer sve manje imamo, konstatirao je prvi čovjek Splita, nadovezavši se i na djelovanje Društva koje je ocjenio-zabrinjavajućim.

- Društvo Marjan postoji od 1903. godine. Brine me jedna stvar; gdje su bili osamdesetih kada je cvala divlja gradnja na Marjanu, iznad tunela stvorilo se cijelo jedno naselje, zašto nisu reagirali i to zaustavili?To Društvo debelo je u prošlosti umjesto da je skoncentrirano da sadašnjost i budućnost, ocjenio je Baldasar.

On je još naglasio kako je Grad usmjeravao sredstva Društvu prvenstveno za njihove ekološke aktivnosti, studije i slično, a ne za plaću predsjedniku Društva Marjan Srđanu Mariniću.

- Ta plaća je i za mene bila iznenađenje. Marinić je meni u razgovoru kazao da je spreman vratiti sav novac koji je primio. Podržavamo Društvo, ali ne način da nekome dajemo plaću, već za akcije kao što je svojedobno bilo čišćenje Marjanama po sektorima, a koje je, iz meni nepoznatih razloga prekinuto, komentirao je.

A. MATIĆ

12.00 - Grad Split jednostranom odlukom uskratio je 30 tisuća kuna Društvu Marjan koje su im trebale biti uplaćene za djelovanje do kraja godine. U Društvu smatraju takav potez u najmanju ruku zanimljivim, jer je odluka o ukidanju sredstava došla nakon podizanja kaznenih prijava protiv odgovornih u Javnoj ustanovi za upravljanje Park šumom Marjan.

- U dopisu stoji da se sredstva ukidaju s prvim listopadom u prijedlogu rebalansa proračuna za ovu godinu. Međutim, iako će odluka vjerojatno proći glasovanje u gradskom Vijeću, taj rebalans još nije donesen. Čudno je da je odluka došla i odmah nakon podizanja prijava, jer smo do rujna uredno primali potporu grada kao jedna od četiri udruge od posebnog značaja za grad Split-kazao nam je predsjednik Društva Srđan Marinić.

Marinić napominje kako su sredstva planirali koristiti za djelovanje Udruge, kao iza plaće zaposlenih.

Podsjećamo, Društvo Marjan podignulo je dvije kaznene prijave protiv aktualnog te bivšeg ravnatelja Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan, Roberta Koharevića i Mate Kosovića, u kojima ih terete za obavljanje šumarskih poslova suprotno Zakonu o šumama, ali za sumnju da su preko Programa gospodarenja Park šumom Marjan svjesno dopuštali radnje pretvaranja negrađevnog zemljišta u građevno.

Katarina Lujak
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. rujan 2020 19:18