StoryEditor
SplitSUHE ŠPINE

Drugi put u tri dana pukla cijev na istočnom kraju Krstulovićeve, uz križanje s Dubrovačkom. Stanari tog dijela Gripa bez vode sigurno do 13 sati

Piše Matea Roglić
18. kolovoza 2020. - 10:55
Joško Šupić/HANZA MEDIA

Stanovnici Plakaluše, dijelu kotara Gripe, zadnjih godina baš i nemaju sreće s vodovodnim cijevima. Naime, u nedjelju, a zatim i u utorak, došlo je do puknuća vodooprskrbnog cjevovoda na raskrižju Krstulovićeve i Dubrovačke ulice.

Došlo je do prekida vodoopskrbe potrošačima u Krstulovićevoj ulici, Uskočkoj, Mitničkoj i Dubrovačkoj ulici tri i pet. Radnici su na terenu, a cisterna s pitkom vodom postavit će se u Krstulovićevoj ulici. Sanacija kvara i ponovna vodoopskrba očekuje se u 13 sati. Radi zatvaranja zasuna i preusmjeravanja vode da bi što manji broj potrošača imao prekid vodoopskrbe, moguće je da se pojavi privremeno zamućenje vode u vodoopskrbnim cijevima– oglasila se na Facebooku tvrtka “Vodovod i kanalizacije“ (ViK).

Starija sugrađanka Ana frustrirana je ovim događajem jer, kako kaže, ovo nije prvi put.

- Učestalije sam čitala o ovim cijevima u novinama nego o koronavirusu. Nije mi jasno kako se se ovo opet dogodilo, nadam se da će napokon učiniti nešto konkretno po ovom pitanju, umjesto da samo krpaju posljedice – ljutito je dodala mještanka.

Zaista, prije točno dvije godine pisalo se o ovom problemu, ali i nekoliko godina ranije. Tako su rečenice na početku teksta objavljenog na stranicama naše rubrike iz 2015., glasile:

- U samo godinu dana dogodilo im se drugo puknuće istog cjevovoda, pa su bez vode ostala kućanstva i poslovni prostori dijela Krstulovićeve, Mitničke i Uskočke ulice.

No, ono što se nameće kao pitanje jest ponavljanje istog komunalnog problema u istoj manjoj ulici u Splitu. Ovim se pitanjem vodila sugovornica Alenka koja je istaknula kako bi cijevi trebalo kompletno mijenjati.

- Više od šest puta u šest godina da se ponavlja isti scenarij. Ako cisterna ne dođe bar dvaput godišnje osjećam kao da i ne živim u ovom kvartu. Valjda će ovaj put napraviti posao kako treba – ironično je primijetila Alenka.

Ivica Perić, ViK-ov tehnički direktor, osobno je otišao na teren da bi vidio kako radovi napreduju te je u bliskoj budućnosti najavio kopanje cijele ulice.

Trenutno ćemo samo sanirati puknutu cijev, a radovi idu prema planu. Međutim, kada je puknuće cijevi učestalo potrebno je sanirati čitavi problem, ali to ne možemo raditi dok traje sezona – ustanovio je Perić.

Nadamo se kako će se ovaj problem što prije riješiti iz temelja te kako ćemo o Krstulovićevoj ulici u budućnosti izvještavati u nekom pozitivnijem tonu. 

image
Matea Roglić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

02. prosinac 2020 05:49