StoryEditor
Splitupisi u srednje škole u kojima je ostalo ukupno 448 slobodnih mjesta nastavljeni su u ponedjeljak

DRUGI KRUG Ostale prazne klupe za ribarske tehničare

Piše PSD.
13. srpnja 2011. - 00:18
Drugi krug ljetnog upisnog roka u prve razrede srednjih škola održan je u ponedjeljak od 8 do 16 sati u osam javnih srednjih škola u Splitu u kojima je ostalo ukupno 448 slobodnih mjesta.

Radi se o Srednjoj tehničkoj prometnoj školi, Industrijskoj školi, Školi za dizajn, grafiku i održivu gradnju, Prirodoslovno-tehničkoj školi, Obrtničkoj školi, Graditeljsko-geodetskoj tehničkoj školi, Komercijalno trgovačkoj školi i Pomorskoj školi.

Za zanimanje pomorskog nautičara, koje je bilo popunjeno još prošlog tjedna u prvom upisnom krugu, i jučer se za upis uspjelo prijaviti nekoliko učenika jer su neki ranije upisani odustali i podigli svoje dokumente – doznajemo od Dragana Pavelina, ravnatelja Pomorske škole.

Učenik Roko Skoko odlučio se u drugom krugu ljetnog roka upisati za zanimanje tehničara za brodostrojarstvo.

Njegova majka Helena Skoko, koju smo susreli u školi dok je donosila uplaticu za upisninu, kaže da je Roku to bio prvi izbor jer joj plove djever i rođak, a djed i pradjed su mu također bili pomorci. Za jesenski upisni rok za tehničara za brodostojarstvo ostat će još samo dva slobodna mjesta – kaže ravnatelj Pavelin.

Za tehničara za logistiku i špediciju za jesen će ostati osam slobodnih mjesta, dok za ribarsko-nautičke tehničare ni u drugom krugu nije bilo zainteresiranih.

Ravnatelj Pavelin kaže da je za jesenski rok ostalo ukupno 38 mjesta u Pomorskoj školi, te napominje da najbolje učenike s 800 kuna mjesečno stipendira Ministarstvo mora.

- Ministarstvo stipendira najbolje učenike, a ako ima dovoljan broj stipendija, onda dobiju svi učenici koji je zatraže, kako je to slučaj bio prošle godine – otkrio je ravnatelj Pavelin.

TANJA GATTIn ZEBIĆ

Jesenski upisi počinju 22. kolovoza

Jesenski upisni rok počinje u ponedjeljak 22. kolovoza kada se primaju prijave za upis, objava liste poretka je u utorak do 12 sati, a upisi u srijedu 24. kolovoza od 8 do 16 sati i četvrtak 25. kolovoza do 12 sati.


Izdvojeno

08. srpanj 2020 09:01