StoryEditorOCM
Splitkakav užas

Drama na Kašjunima! Građani spašavali ženu dok se hitna jedva probijala do plaže. Od taksista nisu mogli proći

Piše Gabrijela Radanović
15. srpnja 2023. - 15:26

Stravična scena dogodila se na plaži Kašjuni. Dogodilo se baš ono na što smo nedavno upozoravali, hitna pomoć jedva se probila do mora kako bi reanimirali ženu koju su kupači izvukli iz mora.

Svjedokinja nam je prepričala da je bila s obitelji i djecom na plaži kada su ugledali ženu kako pluta u moru.

- Dotrčali smo je izvući iz mora mi kupači i konobari iz Joe‘s beach bara. Ženu smo uspješno izvukli, reanimirali i zvali hitnu pomoć, a uz to smo zapomagali zazivajući spasioce kojih uopće nema na plaži - ogorčena je Splićanka koja se pita zašto nema spasioca Crvenog križa na toj splitskoj plaži.

image

Kaos na Kašjunima

Čitatelj/

No, još veći problem su izazvali taksisti koji su doslovno okupirali Kašjune i ovoga puta, uz ostale automobile, onemogućili pristup kolima hitne pomoći. Upravo na to smo upozoravali prije dva tjedna kada smo predvidjeli da će se zbog njih jednom dogoditi tragedija.

Ne daj Bože da se kome što na ovoj splitskoj plaži dogodi. Od pustih taksista ni pješaci ne mogu proći, a kamoli Hitna

Srećom, građani su uspjeli reanimirati ženu dok se hitna nije probila do mjesta događaja

- Zašto da se u svom gradu, na plaži na koju idem cili život, sad bojim ići zbog zakrčenosti taksista koji su zauzeli sva parkirna mista. Da nije bilo konobara koji su koordinirali promet i ljude micali da bi kola hitne uspješno došla do unesrećene žene, ne znamo šta bi bilo - ljutita je naša čitateljica.

Prije dvije godine smo upozoravali na isti problem, ali nema pomaka na bolje. Tada je bila jedna od onih situacija kad je nečiji život mogao biti ugrožen, jer se zbog divlje parkiranih automobila nije moglo proći, pa je u svoj toj gužvi zapelo i vozilo Hitne pomoći. Srećom prošlo je bez većih posljedica.

Samo jedan, ali važan uzrok totalnog nereda u toj uvali su taksisti.

Mjesto na kojem je zabranjeno parkiranje pretvorili su u ilegalno taksi stajalište. Bez na to obzira što redari ispisuju kazne, izgleda da im takva simbolična cifra ne predstavlja problem. Očito dovoljno zarade da im se isplati plaćati i kazne, ali i ugrožavati ljudske živote.

image

Kaos na Kašjunima

Čitatelj/Slobodna Dalmacija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 13:46