StoryEditorOCM
Splitskandal u KBC-u

Dr. Julije Meštrović šokiran sukobom ginekologa tijekom operacije žene: ‘To je zastrašujuće...‘ Najavio i što im slijedi

Piše SPLIT SD
5. listopada 2023. - 13:08

Kako smo jutros objavili, u splitskoj bolnici prije nekoliko dana došlo je do verbalnog sukoba "začinjenog" prijetnjama između dva liječnika, zbog čega se u priču uključila i splitska policija, kojoj je trebalo nekoliko dana da provede kriminalističku obradu i protiv 58-godišnjeg ginekologa podnese posebno izvješće kao nadopunu već ranije podnesene kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

Naime, u jutarnjim satima 29. rujna ove godine u operacijskoj sali Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Split prilikom operacije jedne pacijentice došlo je do verbalnog sukoba između ginekologa dr. Ante Radića i M.S.-a, njegovog dvostruko mlađeg 29-godišnjeg kolege.

Sukob liječnika u splitskom KBC-u usred operacije: ginekolog skalpelom prijetio mlađem kolegi! Uključila se policija

O slučaju se za Dalmatinski portal očitovao i dr. Julije Meštrović, ravnatelj KBC-a Split.

‘Kao čovjeku, to mi je zastrašujuće, mislim da je to normalna prva reakcija kod svakog. Treba sve istražiti sa svih aspekata‘, kazao nam je prvi čovjek bolnice, ravnatelj dr. Julije Meštrović.

‘Pokrenute su naše interne procedure, no bolnica nije sud. Posao je sada u rukama policije, bili su u bolnici. Moramo se pridržavati zakona‘, odgovorio je na upit što će što je s liječnicima koji su se sukobili.

U KBC-u Split kažu da je slučaj, kao što je i pravilo, prijavljen Službi za opće, pravne i poslove zastupanja te se provodi uobičajena procedura propisana zakonom.

U PU splitsko-dalmatinskoj, pak, navode da su proveli kriminalističko istraživanje i da će 58-godišnjaka prijaviti za kazneno djelo prijetnje na štetu 29-godišnjaka. Nastavak postupka u rukama je Državnog odvjetništva, piše Dalmatinski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 09:49