StoryEditor
SplitLoše vijesti

Dr. Ivo Jurić: Gradonačelnik Opara boluje od zloćudnog tumora koji se proširio i na mozak

Piše I. Ma.
23. siječnja 2018. - 12:26
opara02

Ravnatelj splitskog KBC-a dr. Ivo Jurić u utorak u 11 sati iznio je najnovije informacije o zdravstvenom stanju splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare:

- Jučer smo dobili dijagnostičku potvrdu da se radi o tumoru kože koji se proširio i na mozak. Prognoza ovisi o kakvom se tipu tumora radi i kako će tijelo reagirati na liječenje. Sljedeći korak je genska analiza tumora nakon čega ćemo donijeti odluku o daljnjem tijeku liječenja. On se sada osjeća dobro i stabilno je - poručio je dr. Ivo Jurić.

Andro Krstulović Opara završio u bolnici: bit će zadržan na liječenju, službene obaveze preuzimaju zamjenici

Tko su ljudi koji vladaju Splitom dok je gradonačelnik na bolovanju?

Na novinarsko pitanje hoće li se Krstulović-Opara liječiti u Splitu, odgovorio je:

- Formirali smo stručno povjerenstvo koje će, u dogovoru s obitelji, donijeti odluku gdje će se liječenje provesti te dodao:

- Gradonačelniku slijedi kemoterapija i zračenje, a svi sljedeći koraci ovisit će o genskoj analizi tumora koja će biti danas. Moramo znati točan tip kako bi se provela ciljana terapija. U ime osoblja bolnice, a vjerujem i svih građana Splita, gradonačelniku želim što brži oporavak i uspješno liječenje - zaključio je dr. Jurić. Opara će na neurološkom liječenju biti zadržan nekoliko dana, prije nego što je zatražio liječničku pomoć vozio je bicikl na Marjanu

Opara je imao manje krvarenje u lubanji: ravnatelj KBC-a otkrio nove detalje o stanju splitskog gradonačelnika

Izdvojeno

01. kolovoz 2020 23:12