StoryEditorOCM
Splitsplitski infektolog

Dr. Ivić: Nastavi li se ovako, za 10-ak dana KBC Split bit će pun Covid pacijenata. Lockdown bi bio katastrofa, virus možemo samo kontrolirati

28. listopada 2020. - 11:32
Split, 110920. Dr. Ivo Ivic sa Klinike za infektologiju splitskog KBC-a je predstavio medijima donaciju, uredjaj za opskrbu pacijenata kisikom.Ovj uredjaj ce uveliko olaksati rad s pacijentima oboljelim od koronavirusa. Na fotografiji: dr Ivo Ivic odgovara na pitanja novinara koji mikrofone drze na stapovimaNikola Vilic/Cropix

Predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split dr. Ivo Ivić izjavio je u srijedu kako su u tu kliniku u zadnja dva dana primljena 32 covid pozitivna pacijenta te je popunjeno pola bolničkih kapaciteta, a poručio je i da će, nastavi li se takav trend prijema bolesnika, bolnica za desetak dana biti popunjena.

Pojasnio je i kako trenutno u toj klinici leži 75 covid pozitivnih pacijenata, a posljednja dva dana primaju znatno više takvih pacijenata odnosno po 16 bolesnika dnevno.

Prošli su tjedan, kaže, imali 32 do 35 bolesnika, a sada je to dvostruko više.

"Ako se takav trend nastavi mi ćemo jako brzo popuniti kapaciteti jer imamo 150 mjesta za takve bolesnike", rekao je Ivić u izjavi za novinare.  

"Na respiratoru je trenutno šest bolesnika. Vjerujem da nam nikada neće tr...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 08:30