StoryEditorOCM
SplitNOVO STARO LICE

Dr. Ante Tonkić ponovo je izabran za dekana Medicinskog fakulteta u Splitu. Njegova karijera je doista impresivna

Piše Split SD
27. ožujka 2023. - 10:27

Na 15. izvanrednoj sjednici Fakultetskog vijeća Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, dosadašnji dekan prof. prim. dr. sc. Ante Tonkić, dr. med. ponovno je izabran za dekana.

Prof.dr.sc. Ante Tonkić rođen je u Splitu, gdje je završio osnovnu školu i Klasičnu gimnaziju. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je magistrirao i doktorirao. Od 1994. godine zaposlen je kao internist – gastroenterolog u KBC-u Split.

Godine 2020. izabran je u znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora u trajnom zvanju na Katedri za internu medicinu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu kao i na funkciju dekana Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu. Također je obnašao funkcije pročelnika Katedre za internu medicinu te je u dva navrata izabran za prodekana za nastavu i studentska pitanja MEFST-a.

image
Jakov Prkić/Cropix

Autor je 150 stručnih i znanstvenih publikacija s više od 1600 citata. Autor je prve digitalne nastavne platforme na Medicinskom fakultetu u Splitu za nastavu iz predmeta Interna medicina te je voditelj projekta koji je sufinancirala Europska unija "Razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse u visokom obrazovanju".

Član je Executive Committee Medical School Regiomed, Coburg, Njemačka. Nacionalni je predstavnik za upalne bolesti crijeva (European Crohn‘s and Colitis Organisation). Redoviti je član American Gastroenterological Association te Royal Society of Medicine London.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix

Dobitnik je tri Sveučilišne plakete za stručni, znanstveni i nastavni rad (2019., 2020., 2022.), kao i plakete Hrvatskog liječničkog zbora za iznimni znanstveni i nastavni doprinos (2021.).

Od samog početka Domovinskog rata časnik je ratnog saniteta 114. i 141. br. HV-a. Odlikovan je Spomenicom Domovinskog rata 1990./1992. i Medaljom Oluja (1995.).

Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu voditi će do 30. rujna 2026. godine

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. svibanj 2023 07:09