StoryEditorOCM
SplitKREĆE PROCEDURA

Doznali smo zašto Nenad Periš jučer nije bio u Zagrebu na sastanku kandidata za čelnika splitskog HDZ-a kod predsjednika stranke Plenkovića. Znamo i sve detalje oko samih izbora

Piše Split SD
3. studenog 2022. - 14:13

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković primio je jučer u Zagrebu sve splitske članove njegove stranke za koje se vjeruje kako će biti kandidati za novog predsjednika Gradskog odbora.

Na sastanak su stigli Jakša Balov, Ante Bekavac, Enco Kovačević i Tomislav Šuta, pridružio im se i državni tajnik Tonči Glavina i trenutni povjerenik splitskog HDZ-a Tomislav Gojo, a razgovoru su nazočili i ministar Tomo Medved i Ante Sanader, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a.

Nenad Periš na sastanku nije bio jer je, kako neslužbeno doznajemo, bio na putu na Tajlandu, te će se s njim kontakt ostvariti sutra kad bude dostupan.

Dugo se već vremena nije spominjalo ovoliko imena u unutarstranačkim izborima splitske podružnice ove stranke. Pred njima je sada ispunjavanje forme, moraju prikupiti 150 potpisa potpore članova stranke i tek se tada mogu kandidirati.

- U ponedjeljak ide objava u kojoj će biti navedeni svi rokovi i potrebni obrasci, koje kadnidati mogu dobiti od utroka. Rokovi za prijavu kandidatua je do 26. studenog, dok je 28. studenog objava kanidata. Prvi krug izbora je 11. prosinca, a bude li potrebe, za 18. prosinca je zakazan drugi krug - najavio je Gojo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2023 18:06