StoryEditor
SplitPUF-PANT

Doznali smo u kojim splitskim portunima s više od četiri kata stanari ubuduće neće klipsati pješice: 42 zgrade na listi za sufinanciranje ugradnje dizala, Banovina daje milijun kuna!

Piše Ana Franić
18. rujna 2019. - 16:45
U Splitu je prava svečanost kad se ugradi lift u zgrade čiji su stanari godinama klipsali do svojih stanova

Početkom srpanja Grad Split raspisao je javni poziv za dostavu prijava za dodjelu potpora za ugradnju dizala u višeetažnim stambenim i stambeno-poslovnim građevinama na području Splita. Potpora iznosi tri tisuće kuna po stanu unutar zgrade-ulaza i to za zgrade od četiri i više katova, a Banovina je zaprimila čak 44 prijave.

Prije nekoliko dana izašao je prijedlog range liste na kojoj se nalaze 42 zgrade. Kada gledamo prema kvartovima, 21 je s Brda, šest s Lokvi, po tri s Plokita, Blatina-Škrapa i Bol te po jedna s Kmana, Bačvica, iz Grada, Špinuta, Neslanovca i Gripa.

 

 

Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu će prema redoslijedu na prijedlogu rang liste pozivati podnositelje prijava radi zaključivanja predugovora do utroška financijskih sredstava osiguranih u Proračunu Grada Splita za 2019. godinu i to u iznosu od milijun kuna.

#GRAD SPLIT#SUBVENCIJA UGRADNJE DIZALA#LIF SPLIT#DIZALO SPLIT

Izdvojeno

05. srpanj 2020 13:41