StoryEditorOCM
SplitILEGALNI GRADITELJ

Doznali smo detalje krim istrage nad Splićaninom koji je kombijem probio rampu na Marjanu. Prijeti mu i zatvor!

Piše Božidar Lončar
9. siječnja 2024. - 21:20

Policijska uprava splitsko-dalmatinska dovršila je kriminalističko istraživanje incidenta ovog vikenda u kojem je Splićanin Dario Alujević kombijem probio rampu nakon što mu djelatnik JU Park šume Marjan nije dozvolio da prođe. Tek se tek utvrditi je li videosnimka koju je zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević objavio na Facebooku ona koja prikazuje događaj o kojem nas je izvijestila policija.

image
Screenshot/Facebook

Policijski službenici su zaprimili dojavu 6. siječnja u 17:45 kako je sa sjeverne strane Marjana na ulazu u Park-šumu osoba oštetila spuštenu rampu nakon što je zaštitar istu odbio podignuti pri čemu "nije bilo ozlijeđenih osoba". Podnesena je prijava Državnom odvjetništvu.

Sumnja se da je 60-godišnjak svojim ponašanjem ostvario obilježja kaznenog djela oštećenja tuđe stvari, za što je previđena kazna do dvije godine ili od šest mjeseci do pet godina zatvora. 

image



 

Nikola Vilić/Cropix

Park šuma Marjan je na Facebooku podijelila fotografije uz komentar kako je spomenuti htio doći do objekta trećim vozilom iako ima vinjetu za dva:

- Dotični je korisnik pet nezakonito izgrađenih građevina u Park-šumi za koje je građevinska inspekcija u 2021. godini donijela rješenje o uklanjanju, ali koji do danas nisu uklonjeni. Državni inspektorat je utvrdio da se obavlja nezakonito uzgajanje i čuvanje pasa i veterinarska inspekcija je za to podnijela optužni prijedlog - naveli su.

Alujević je, podsjetimo, godinama imao i bespravni kiosk nasred Rive, kraj Turističke palače, koji mu je srušen.

image

Dario Alujević snimljen 2017. ispred u međuvremenu srušenog ugostiteljskog kioska 

Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 01:15