StoryEditorOCM
SplitU VUKOVARSKOJ

Dozlogrdilo im je da ih nitko ništa ne pita; stanari iz centra Splita sutra prosvjeduju zbog radova na Small Malu

Piše B. L.
16. svibnja 2023. - 18:11

Tjedan dana od početka pripremnih radova na projektu izgradnje poslovnog kompleksa Small Mall u Istarskoj ulici koji su počeli 10. svibnja postavljanjem prometne signalizacije, iz Vijeća kotara Lučac-Manuš pripremaju prosvjed za srijedu u 16 sati. 

- Prosvjed će se održati na početku Vukovarske ulice, odnosno na križanju Riječke i Vukovarske, neformalno kraj "Općine".

Prosvjedom želimo skrenuti pozornost na neodgovorena pitanja vezana uz projekt Small Mall i probleme s kojima građani tog kotara žive - rekla nam je Iva Tukić, predsjednica kotara Lučac-Manuš.

image
Duje Klarić/Cropix

Iz Vijeća kotara ističu kako je razlog prosvjeda početak radova i postavljanje ograde, a da pri tome stanovnici kotara nisu dobili odgovore od Grada Splita i investitora: 

- Tražimo minimum pristojnosti, poštovanja i transparentnosti od strane investitora i gradske uprave da nam odgovore na ova pitanja: 

Kako će izgledati prometno rješenje za vrijeme radova? Koliko će parkirnih mjesta biti za javnu upotrebu i po kojim uvjetima?. Koliko parkirnih mjesta će biti za stanare kotara i po kojim uvjetima? Koliko će parkirnih mjesta biti za hotel, koliko za poslovne prostore? Što je dugoročni plan s postojećim javnim parkingom u Vukovarskoj?

image
Duje Klarić/Cropix

- Ovo je borba protiv mutnih devastacija na prostoru kotara gdje zadnjih 30 godina čekamo rješenje komunalnih problema! - poručili su iz Vijeće kotara Lučac-Manuš.

Podsjetimo, na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća nije prošla  točka dnevnog reda kojom su se trebali odobriti radovi na projektu Small Mall od lipnja do rujna, odnosno za vrijeme turističke sezone.

Tada bi projekt bio u fazi zemljanih radova i radova zaštite konstrukcije. No, zaključak nije prošao te je ova tema postala uzrokom političkih prepucavanja programskih partnera, odnosno gradonačelnika Ivice Puljka i Davora Matijevića, predsjednika SDP-a. 

Projekt izgradnje garažno-poslovnog objekta procijenjene je vrijednosti 40 milijuna eura, ukupno trajanje radova je 20 mjeseci, do kraja veljače 2027. Projektom je planirana izgradnja podzemne garaže s 540 parkirnih mjesta, hotel visoke kategorije sa 72 sobe i 12 poslovnih ureda te uređenje trga. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2023 09:24