StoryEditor
Splitivana kapetanović

‘Doslovno se bojim nazvati njihov broj!‘ Splitska novinarka godinama upozorava na stanje s Hitnom: Jedan mi je djelatnik rekao: ‘Šinjorina, dođite do mene i upoznajte me!‘

Piše Split SD
8. kolovoza 2022. - 18:14

Nakon što je Andrea Topić na svojem Facebook profilu prozvala splitsku Hitnu pomoć zbog loše reakcije u slučaju njezinog preminulog partnera Vladimira Matijanića, ta je vijest odjeknula medijskim prostorom. Svoja stravična iskustva počeli su iznositi i drugi kojima je Andrea poslužila kao motivacija da nakon dugo vremena ispričaju jezive situacije u kojima su se pronašli. 

Među njima je i novinarka Ivana Kapetanović čiji smo status s Facebooka prenijeli u subotu.

Mučnu priču s Hitnom pomoći ima i novinarka UNA televizije: ‘Mater mi je umirala od raka, rekli su da joj stavim oblog. Kolega Vlado bi tome sta na kraj‘

- Hitna pomoć u Splitu uopće ne funkcionira što se sada vidi i na primjeru preminulog kolege Matijanića - govori Ivana koja je prošla pravu kalvariju prije sedam godina dok joj se majka, inače bivša medicinska sestra, borila sa zloćudnom bolešću. Ista ju je sudbina, nažalost dočekala i prošle godine, kad je izgubila tatu.

image

Hitna pomoć

Nikola Vilic/Cropix

- Godinama već upozoravam na to koliko toga ne štima u splitskoj Hitnoj. Još od 2015. godine kada sam prošla maminu bolest. Bila je umirući pacijent i bolovala je od raka. To su bile konstantne borbe i natezanja... Preklinjala sam ih da dođu! Užasno su bili bahati, drski i bezobrazani. Doslovno sam se bojala okrenuti broj Hitne. Jedan mi je muškarac na telefon kad sam ga pitala ime i prezime rekao: 'A šinjorina, najbolje da dođete do mene i upoznate me!' Razumijem da nema dovoljno liječnika na Hitnoj i da imaju mnogo poziva, ali to im ne može biti opravdanje. Još se k tome zapošljavaju uglavnom mladi ljudi koji su tek završili fakultet i staž. Prvo ih treba moliti da dođu na adresu, a kada dođu onda ih se treba moliti da odvedu pacijenta u bolnicu. Kad napokon dođu na adresu, ni tada ne znaju procijeniti što i kako - kaže Kapetanović.

Ovo su samo neki od statusa koje je tijekom godina napisala na društvenim mrežama, a u kojima upozorava na ovaj veliki problem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2022 13:11