StoryEditorOCM
Splittko je odgovoran?

DORH najavio provođenje izvida u slučaju Matijanić: ‘Sumnjamo da je jedna ili više osoba počinila kazneno djelo nesavjesnog liječenja‘

Piše Sanja Žordić/JL/HINA
6. kolovoza 2022. - 21:28

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu na svojim je stranicama objavilo kako će povodom više objava u sredstvima javnog priopćavanja provesti izvide zbog sumnje da je jedna osoba ili više njih počinila kazneno djelo nesavjesnog liječenja osobe čime je prouzročena njezina smrt.

Objave u sredstvima javnog priopćavanja se odnose na smrt novinara jednog internetskog portala, ističe DORH.

Riječ je, piše Jutarnji list, o jučer preminulom novinaru Vladimiru Matijaniću, koji je obolio od covida, a liječnici ga, tvrdi njegova partnerica, u vrlo lošem stanju nisu htjeli primiti u bolnicu, unatoč molbama

Kaznenu prijavu zbog nepružanja medicinske pomoći u slučaju njegove smrti podnijela je i dubrovačka odvjetnica Viktorija Knežević.

Kaznenu prijavu podnijela je protiv zdravstvenih djelatnika koji su bili u kontaktu s Matijanićem i njegovom životnom partnericom Andreom Topić od 3. do 5. kolovoza.

U prijavi je navela kako iz kronologije događaja koju je Topić objavila na društvenim mrežama proizlazi da postoji osnova sumnje da je čitav niz osoba kojima su se obraćali i tražili hitnu medicinsku pomoć, počinilo kazneno djelo nepružanja medicinske pomoći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. ožujak 2023 01:49