StoryEditor
Splitsrce k’o kuća

Donacije za socijalnu samoposlugu stižu iz Dalmacije, Zagreba, Osijeka...

Piše PSD.
2. svibnja 2015. - 22:02

Točno u ponoć, u zadnjim sekundama četvrtka, završena je akcija “96 sati solidarnosti”, koju je organizirala Udruga MoSt s brojnim suradnicima. U pitanju je akcija doniranja hrane i ostalih potrepština za potrebe socijalne samoposluge “Solidarnost” – Split, od koje će velike koristi imati najsiromašnije obitelji.

Onima koji nisu stigli donijeti donaciju u prethodna četiri dana, mostovci su i jučer poslijepodne pružili šansu da to učine, a donacije se primaju i ovoga vikenda (subota i nedjelja) od 20 sati.

U akciji je sudjelovalo više od 50 volontera, mladih, malo starijih i onih u najboljim godinama. Organizatori su objavili kako je zaprimljeno više od 600 pojedinačnih donacija građana, a gotovo svi su željeli biti anonimni.

Donirale su škole, fakulteti, vrtići, sportski klubovi, tvrtke, socijalne institucije, političke stranke, udruge, motoklubovi, neformalne grupe, odvjetnici, pisci, glumci, novinari, navijači i mnogi drugi poznati i nepoznati. Zaprimljene su donacije iz Splita, Zagreba, Osijeka, Omiša, Solina, Kaštela, Makarske, Sinja... U akciju se, na različite načine, uključilo i svih 28 partnera u realizaciji.

– Socijalna samoposluga je spremna za rad, a već u ponedjeljak stižu nam i prvi korisnici. Samo otvaranje posvetit ćemo svim našim volonterima, partnerima, suradnicima i donatorima! Hvala svima! – poručili su iz MoSta.

Otvaranje socijalne samoposluge “Solidarnost” najavljeno je za ponedjeljak, 4. svibnja, s početkom u 11 sati, u prostoru Gundulićevoj 22.

Socijalna samoposluga osmišljena je kao projekt suradnje, partnerstva i dobročinstva, a skrbit će za 400 socijalno najugroženijih pojedinaca i obitelji s područja grada Splita i okolice. Protekla dva mjeseca, uz pomoć svih partnera, volontera, donatora i građana, obavljene su uspješno sve predradnje za provođenje ove jedinstvene socijalne usluge.

Financijska podrška pri otvaranju socijalne samoposluge pružili su članovi Inicijative Za pametne ljude i pametan grad, L.C. Dioklecijan, Brodomerkur d.d, Hrvatske šume d.o.o. Uprava šuma Split, Hrvatska odvjetnička komora – zbor Split, te Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Diana Barbarić

Partneri u akciji

Grad Split, Centar za socijalnu skrb, O La La večere za beskućnike, Udruga Branitelji, veterani Domovinskog rata i prijatelji, Komercijalno-trgovačka škola, II. gimnazija, Ekonomsko-birotehnička škola, Andabaka d.o.o., OŠ Žrnovnica, splitski HSLS, Graditeljsko-geodetska tehnička škola, Inner Wheel klub, Motoklub Fjaka, Građanska inicijativa Za pametne ljude i pametan grad, IV. gimnazija “Marko Marulić”, Ženska inicijativa HNS-a Split, Prirodoslovna-tehnička škola, Turističko-ugostiteljska škola, International Police Association – Hrvatska sekcija – klub splitsko-dalmatinski, L.C. Dioklecijan, 1. Slana soba, Klub mladih, Udruga za šport i rekreaciju Čarobni grad, Plesni klub D’N’F, Rotaract klub Split, Udruga Žrvanj, Mirella Meić i Denis Kolombo.

Donatori, podržavatelji, volonteri, dobri ljudi...

Lada Matošić-Ćendo, DM Drogerie markt, OŠ Split 3, Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju, Meggle, Vindija, Luka Duplančić, Odred izviđača pomoraca “Posejdon”, DISA d.o.o., polaznici govorničke škole ‘’Grgur Ninski’’, Zagrebačka pivovara, OŠ kraljice Jelene – PŠ Kučine, PC Joker, Obrtnička škola, Centar “Slava Raškaj”, korisnici Centra za beskućnice/ke i mnogi drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2021 18:56