StoryEditor
SplitOSNOVNa OPREMa

Dom zdravlja Splitsko-dalmatinske županije dobio 10.000 kirurških maski, ali te ne štite od koronavirusa

18. travnja 2020. - 10:55

U drugoj turi isporuke zaštitne opreme koja je, među ostalim ustanovama u našem gradu, upućena i Domu zdravlja Splitsko-dalmatinske županije (DZ SDŽ), ta je županijska zdravstvena ustanova dobila količinu zaštitne opreme koja će im biti dovoljna za sedam dana korištenja.

– Dobili smo 10 tisuća kirurških zaštitnih maski, 10 tisuća rukavica (5000 pari), 100 vizira, 100 zaštitnih naočala i 30 litara alkohola. Ova je oprema za najniži stupanj zaštite, odnosno za djelatnike županijskog Doma zdravlja koji rade s pacijentima koji ni po čemu nisu sumnjivi na zarazu koronavirusom. Ne bih se s ovakvom zaštitnom maskom koje smo dobili nalazio u istoj prostoriji s osobom zaraženom koronavirusom – rekao nam je dr. Marko Rađa, ravnatelj DZ SDŽ.

Bolje zaštitne maske od ovih “domskih” dobilo je osoblje KBC-a Split i Zavoda za hitnu medicinu SDŽ, koji su na prvoj liniji fronte u borbi protiv koronavirusa.

– KBC je dobio 700 zaštitnih maski, tzv. dvojki, koje pružaju relativno dobru zaštitu od koronavirusa, dok je Zavod za hitnu medicinu SDŽ dobio 300 takvih maski – kaže dr. Rađa.

Kad se potroši ova zaštitna oprema koja je u srijedu popodne stigla iz Zagreba, u Splitu se očekuju dodatne količine. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. kolovoz 2021 20:32