StoryEditorOCM
SplitBAŠ DIVNO

Dok se u privatnom sektoru smanjuju plaće i otpuštaju radnici, splitski gradonačelnik potpisuje suglasnosti za nova zapošljavanja po gradskim firmama

15. travnja 2020. - 10:11
Andro Krstulović Opara je odobrio primanje nova četiri djelatnika u Javnu ustanovu za upravljanje park-šumom MarjanAnte Čizmić/HANZA MEDIA

Dok se u privatnom sektoru smanjuju plaće i otpuštaju radnici zbog tereta gospodarske krize uzrokovane mjerama zaštite od koronavirusa, nastavljaju se zapošljavanja po gradskim tvrtkama.

Tako je poteštat Andro Krstulović Opara odobrio primanje nova četiri djelatnika u Javnu ustanovu za upravljanje park-šumom Marjan, što je objavljeno i u Službenom glasniku Grada. Riječ je o radnim mjestima stručnog voditelja, stručnog suradnika informatora i dva turistička informatora u gradskoj instituciji.

Što se tiče pozicije stručnog voditelja, ona je obavezna po Zakonu o zaštiti prirode, a na to je Javnu ustanovu upozoravalo i Ministarstvo zaštite okoliša budući da je, uz ravnateljsku, ta dužnost najvažnija u zaštićenim područjima.

U Pravilniku o unutarnjem ustrojstvu Javne u...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 06:01