StoryEditor
Splitsve se odvija normalno

Dok se protiv Kotarca vodi istraga, biznis ide dalje. Njegovi hoteli normalno rade, a na gradilištima ‘Dalkoninga‘ niču dvije nove zgrade

Piše Saša Ljubičić
23. srpnja 2021. - 15:19

Nakon što je sudac istrage splitskoga Županijskog suda Mlađan Prvan u četvrtak odredio istražni zatvor za četvero od ukupno dvanaest osumnjičenih u aferi pogodovanja splitskim privatnim poduzetnicima, provjerili smo kakvo je stanje u "Dalkoningu", tvrtki u vlasništvu Zvonka Kotarca, najpoznatijega splitskog građevinskog poduzetnika.

Podsjetimo, u istražnom zatvoru zadržani su investitor Zvonko Kotarac, njegov brat Ivan Kotarac, bivša voditeljica Odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje grada Splita Lada Pocrnić Mladinić te viša savjetnica za provedbu dokumenata prostornog uređenja Ljiljana Poletti Kopešić, a inspektor zaštite od požara PU splitsko-dalmatinske Željko Smajić i ostalih sedmero uhićenih branit će sa slobode.

Iako iz "Dalkoninga" nisu htjeli dati bilo kakve informacije, neslužbeno smo od zaposlenika doznali da se posao odvija sasvim normalno i po unaprijed planiranoj dinamici, kako u uredima "Dalkoninga" smještenima u zgradi "Belvedere" na Visokoj, tako i na terenu.

image
Ante Čizmić/Cropix

Uprava je preuzela punu odgovornost za upravljanje poduzećem koje broji deset zaposlenih, ali angažira veliki broj kooperantskih tvrtki na gradilištima čiji djelatnici izvode radove i tako u velikoj mjeri ovise o poslovanju "Dalkoninga", koji je uz "Quatro company", u vlasništvu obitelji Puljić, i "Ora-mont" Stjepka Ore, među najvećim graditeljima na splitskom području.

Trenutačno je aktivno jedno gradilište na Žnjanu, gdje stambeni objekt koji se podiže polako ulazi u završnu fazu radova, a imat će 34 stana i 66 garažnih mjesta.

Drugi, nedaleko od crkvice Gospe od Žnjana, s petnaest stanova i četiri turistička apartmana, uskoro bi mogao biti spreman za useljenje. U potonjem objektu, kako stoji na "Dalkoningovim" službenim web-stranicama, nema stanova na prodaju, a u zgradi koja se vodi pod radnom oznakom Radoševac 72, slobodan je tek jedan stan.

image
Tom Dubravec/Cropix

Tvrtka "Safir", koja upravlja visokokategornicima "Amphora" i "Atrium", ima oko sedamdeset zaposlenih, a u oba se hotela, s obzirom da je glavna turistička sezona u tijeku, normalno radi. Ista je situacija i u ugostiteljskim objektima u vlasništvu obitelji Kotarac.

item - id = 1114794
related id = 0 -> 1115387
related id = 1 -> 1128123
related id = 2 -> 1127423
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2021 23:48